skip to Main Content
An562

Με μεγάλη επιτυχία ο «27ος ΛΕΙΒΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2015» – Καθιέρωση βραβείου «ΛΙΛΙΑΝ ΒΕΡΓΩΤΗ» σε ένα άτομο με ανιδιοτελή προσφορά στον αθλητισμό! Γράφει η Αναστασία Κανάκη

Οι διοργανωτές του Λειβαθώνιου και η συμβολή της οικογένειας Βεργωτή στον αγώνα, είχαν και έχουν ως όραμα, μέσα από την συμμετοχή στον Λειβαθώνιο αγώνα δρόμου, να μπει ο αθλητισμός στις ζωές όλων μας μ’ έναν διασκεδαστικό τρόπο! Και φαίνεται ότι το έχουν θεαματικά καταφέρει, καθώς και φέτος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο «27ος Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου 2015», με αξιοσημείωτη τη συμμετοχή διαφόρων ηλικιών!

an

an1

Η αφετηρία ήταν όπως κάθε χρόνο η «ελιά του Μονόπολη» στα Μεταξάτα και οι συμμετέχοντες διένυσαν μια διαδρομή 5 χλμ., περνώντας απ τα όμορφα χωριά της Λειβαθούς (Μεταξάτα – Λακήθρα – Σαρλάτα – Κουρκουμελάτα)! Η απονομή βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Κουρκουμελάτων.

an2

Φέτος, όπως και απ το 1989 -που ήταν η πρώτη χρονιά διεξαγωγής του Λειβαθώνιου- ο αγώνας είχε τα θεμέλιά του σε δύο βασικούς πυλώνες, την ανάδειξη του Αθλητισμού, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές της Λειβαθούς,  αλλά και την συγκέντρωση εσόδων, ώστε να ενισχυθούν κυρίως αθλητικοί, αλλά και άλλοι σκοποί της περιοχής!

an3

Επίσης, ο Λειβαθώνιος με τη συνδρομή μέλους και τις μπλούζες, έχει καταφέρει να ενισχύσει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο τα χωριά της Λειβαθούς, όσο και τον Αθλητισμό γενικότερα κι έχει βοηθήσει στην ενίσχυση κάποιων έργων, που ίσως να μην είχαν πραγματοποιηθεί με άλλον τρόπο.

an4

Επειδή ακριβώς ο Λειβαθώνιος στηρίζεται στους δυο αυτούς πυλώνες, όλοι, μικροί και μεγάλοι, ήταν χθες ευπρόσδεκτοι κι έτρεξαν με μεγάλο ζήλο στον αγώνα, καθώς η συμμετοχή από μόνη της είναι αξιέπαινη!

an5

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην οργανωτική επιτροπή, στους συμμετέχοντες και σε όσους συνέβαλλαν και συμβάλλουν κάθε φορά στην επιτυχημένη του διεξαγωγή!

an5

Φέτος, δόθηκε κι ένα ακόμη βραβείο, με την ονομασία της αξιαγάπητης κας Λίλιαν Βεργωτή, που έφυγε πολύ πρόσφατα απ τη ζωή. Ο φετινός Λειβαθώνιος αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της! Η κα Λίλιαν Βεργωτή ήταν ένα απ τα πιο δραστήρια και αγαπητά άτομα στην ιστορία του συγκεκριμένου θεσμού -όπως και πολύ γνωστή για την ανιδιοτελή προσφορά της σε όλο το νησί μας- και συνέβαλε δυναμικά και καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Λειβαθώνιου!

Το βραβείο «Λίλιαν Βεργωτή» καθιερώθηκε να απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα άτομο, που έχει προσφέρει στον αθλητισμό ανιδιοτελώς.

Φέτος, δόθηκε στην Κατερίνα Φωκά, αφού έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στον τομέα του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο και αφορμή όπως δήλωσε ήταν η συμμετοχή της για πρώτη φορά σε έναν απ τους αγώνες του Λειβαθώνιου!

Δείτε τα σχετικό βίντεο: http://youtu.be/-7MJFE5yfuA , http://youtu.be/v0TjEeszjdA

an8

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα επίσης ακούστηκε από όσους παρακολούθησαν αλλά και όσους συμμετείχαν στον αγώνα, κατά την απονομή βραβείου στον γηραιότερο συμμετέχων του Λιεβαθωνίου, κ. Σπύρο Αντωνάτο! Δείτε το σχετικό βίντεο: http://youtu.be/0q8cgk8_O5M

an8

Παρόντες στην απονομή του αγώνα ήταν, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Λειβαθούς, κ. Ηλίας Κουρκουμέλης και ο Πρόεδρος Μεταξάτων κ. Αντώνης Αυγουστάτος που έκαναν και απονομή! Δείτε το σχετικό βίντεο: http://youtu.be/FXK3Pb81ULU

an

Η διοργάνωση στέφθηκε λοιπόν και φέτος με απόλυτη επιτυχία, καθώς η οργανωτική επιτροπή και όλοι όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή του αγώνα, το έκαναν με απόλυτη αγάπη για τον Λειβαθώνιο, που πια απ το 1989 έχει γίνει θεσμός για τον αθλητισμό μας!

an

Ακολουθούν λίγα λόγια για την ιστορία, τη διαδρομή και τη διεκδίκηση μεταλλίων του Λειβαθώνιου Αγώνα:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΘΩΝΙΟΥ

Ο Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1989 από μια ομάδα νέων της Λειβαθούς.  Σκοπός του ήταν η ανάδειξη της θετικής πλευράς του αθλητισμού και πώς μπορεί αυτός να γίνει τρόπος ζωής των νέων.

Την πρώτη εκείνη φορά, συμμετείχαν 35 νέοι και παιδιά από τα γύρω χωριά της Λειβαθούς.  Το 2013 γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια του, με την συμμετοχή 350 φίλων του θεσμού και 218 δρομέων.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Λειβαθώνιου είναι η καθιερωμένη μπλούζα του αγώνα, η οποία είναι διαφορετική κάθε χρόνο.  Προκειμένου να συμμετέχουν οι δρομείς στην διαδικασία των μεταλλίων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνουν μέλη του συλλόγου και έτσι να αποκτήσουν και την συλλεκτική μπλούζα.  

Τα έσοδα που προκύπτουν, επιστρέφουν πάντα πίσω στην τοπική κοινωνία, μέσω έργων για την Λειβαθώ, με προσανατολισμό κυρίως στον Αθλητισμό.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Τα πρώτα χρόνια η διαδρομή άλλαζε και έτσι οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύπτουν καινούρια σημεία της Λειβαθούς.  Τα τελευταία χρόνια όμως, αφού καθιερώθηκε ο Λειβαθώνιος, αποφασίστηκε η διαδρομή να είναι συγκεκριμένη. Ωστόσο, όποιες αλλαγές και να έγιναν, ένα παρέμεινε σταθερό,  η χαρά που αντλούμε όλοι, παππούδες, γονείς, αθλητές και παιδιά την ημέρα εκείνη!

Η καθιερωμένη πλέον διαδρομή 5 χλμ. ξεκινάει από την Ελιά του Μονόπολη στα Μεταξάτα, περνάει από την Αγ. Παρασκευή, στρίβει στην Διασταύρωση προς Λακήθρα, διανύει την Λακληθρα, στρίβοντας στον Οβελίξ αριστερά προς Σαρλάτα,  και τέλος στρίβει αριστερά στα Κουρκουμελάτα, αφήνοντας το Καφέ Μαρίνα πίσω και ο τερματισμός γίνεται στο Στάδιο των Κουρκουμελάτων.

an

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ:

Για να συμμετέχει κάποιος στην διαδικασία μεταλλίων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει γίνει εγγραφή μέλους με το αντίτιμο και δώρο την συλλεκτική μπλούζα.  Αυτό, εξασφαλίζει και τον δεύτερο πυλώνα του θεσμού, ο οποίος είναι να συνεισφέρει ο Σύλλογος στις ανάγκες των γύρω περιοχών.

Πάνω όμως από όλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση για την Διεκδίκηση Μεταλλίου είναι το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και η έντιμη συμμετοχή του κάθε δρομέα.  Εάν για οποιονδήποτε λόγω αισθανθεί κάποιος αδυναμία να συνεχίσει και επιβιβαστεί σε οποιοδήποτε όχημα, θα καταγραφεί μεν στους συμμετέχοντες, αλλά δεν θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει μετάλλιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Λειβαθώνιο στο επίσημο site: http://www.leivathonios.com

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απ τον 27ο Λειβαθώνιο Αγώνα:

 

Back To Top