skip to Main Content
An 28

Με Πολλάτο πήρε το ντέρμπι η Εικοσιμία , 2-1 τον Παγκε

Η Εικοσιμία  ήταν η μεγάλη νικήτρια στο  ντέρμπι, καθώς επικράτησε 2-1 Παγκεφαλληνιακου  χάρη στα δυο γκολ του Δημήτρη  Πολλάτου , γκρεμίζοντας τους Αργοστολιώτες από την κορυφή του βαθμολογικού πινάκα.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχή βροχή και σ’ ένα αρκετά βαρύ αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να παίξουν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Ο Παγκεφαλληνιακός μπήκε ορεξάτος  στο  πρώτο μισάωρο του αγώνα , ήταν αυτός  που έλεγχε το ρυθμό του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες για να προηγηθεί με τους  Βουκελατο  στο 2’ που βρέθηκε  μέσα στην περιοχή  σε πλεονεκτική θέση αλλά θα τον προλάβει ο Γερασιμάτος  διώχνοντας την μπάλα σε πλάγιο. Στο 7` δυνατό σουτ του Ντεντλάλα με την   μπάλα θα κοντράρει  στους αμυντικούς  και να περνά  κόρνερ.  Σε αυτό το διάστημα η Εικοσιμία είχε παθητικό ρολό με αρκετά λάθη ιδιαίτερα στον χώρο του κέντρου. Αυτό είδε και ο προπονητής τις και αναγκαστικέ να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 30,` με τον Νεστερένκο να παίρνει την  θέση του Καπλάνη. Και κάπου  εδώ άρχισαν οι γηπεδούχοι  να λειτουργούν καλύτερα στο νευραλγικό χώρο του κέντρου , περιόρισαν τα λάθη τους ,κέρδισαν μετρά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να βγαίνουν με καλύτερες  προοπτικές στην επίθεση.  Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν έβρισκαν χώρους να αναπτυχτούν. Σε μια από αυτές η Εικοσιμία και συγκεκριμένα στο 41`  θα κερδίσει φάουλ , με τον Μπούσι να αναλαμβάνει την εκτέλεση,  έψαξε τον Δημήτρη Πολλατο και αυτός με κεφάλια θα ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0) .

Στο δεύτερο  ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά και το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το πρώτο λεπτό. Ο Παγκε έδειχνε κάπως αγχωμένος και η Εικοσιμια προσπάθησε  να το εκμεταλλευτούν αυτό κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η  πρώτη τελική προσπάθεια ανήκε στη Εικοσιμία καθώς μόλις στο 48` ο τερματοφύλακας του Παγκε έκανε λάθος πάσα  αλλά  ο Καππάτος δεν το εκμεταλλευτικέ.  Στο 64` η Εικοσιμια διπλασίασε τα τέρματα της με τον Αλέξη  Πολλατο  να συνεργάζονται άψογα με τον αδελφό του Δημήτρη που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει  χαμένη σκοράροντας για δεύτερη φορά στο ματς (2-0).  Δύο λεπτά αργότερα ο Πάγκε θα μειώσει. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τούρλα  τερματοφύλακας και αμυντικός θα μπερδευτούν και από κοντά ο Τριανταφυλλίδης θα πετύχει το 2-1. Οι γηπεδούχοι  θα έχουν την ευκαιρία να κλειδώσουν το ματς στο 77, ωστόσο το πλασέ του Δημήτρη Πολλάτου στην έξοδο του Σκαμαντζούρα θα κοπεί πάνω στην γραμμή από τον Μανωλάτο.   Στις καθυστερήσεις ο Πάγκε παραλίγο ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Τούρλα μέσα από την περιοχή και με τον  τερματοφύλακα της Εικοσιμίας  εξουδετερωμένο θα απομακρυνθεί πάνω στην γραμμή από τον Κουμαριώτη, κρατώντας την νίκη για την ομάδα του Ζησιμάτου .  

ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Καππάτος, Βαλεντής, Αποστολάτος, Πολλάτος Δημ. (81 Αντωνάτος), Καπλάνη (31 Νεστερένκο), Αρντίτ, Πολλάτος Αλ. (76 Χρηστάτος), Γερασιμάτος, Μαρκαντωνάτος.

ΠΑΓΚΕ: (Θόδωρος Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Τριανταφυλλίδης Π., Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Παπαναστασάτος Ε., Μούκα (66 Μανωλάτος), Λαμπρόπουλος, Αρμάντο (88 Γιαννάτος), Ντεντλάλα, Τούρλας, Βουκελάτος (50 Πολλάτος Διον.).

http://kefaloniasports.blogspot.gr/

Back To Top