skip to Main Content
Spyr

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ… Του Αλέξανδρου Σπ. Σπυράτου

Θα μπορούσα να πω, όπως οι περισσότεροι εξ ημών, πως παρακολουθώ με μεγάλη μου έκπληξη τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα τα οποία ταλανίζουν την περιοχή μας, την Παλική. Πραγματικά δεν ξέρω με τί να εκπλαγώ, με την τεράστια εντύπωση η οποία είναι ζωγραφισμένη στα μάτια ορισμένων πατριωτών μας ή με τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής περί των ζητημάτων;

Ας γίνει όμως μια ιστορική αναδρομή στα του οίκου μας. Με το πέρας της προηγούμενης τετραετίας και ενώ η τότε Δημοτική Αρχή με επικεφαλή τον κο Αλέξανδρο Παρίση, είχε καταδικάσει την Παλική στην σταδιακή ερημοποίησή της και αποκλεισμού της από τον πολιτισμικό και κοινωνικό, ΠΛΗΝ πολιτικού χάρτη του νησιού μας, μας επισκέπτεται ο εγκέλαδος. Να τονίσω πως η όποια αποκοπή της Παλικής από τα κοινά της Κεφαλονιάς, είχε και την υπογραφή και της τότε αντιπολίτευσης. Στο όνομα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», λοιπόν, πήραν όλες τις υπηρεσίες από το Ληξούρι και τις μετέφεραν στο Αργοστόλι, χωρίς να σχεδιάσουν έναν πυλώνα ανάπτυξης για την Παλική. Χωρίς να έχουν αναπτύξει μια πολιτική οικονομικής άνθησης για την περιοχή μας.

Σεισμός σωσμός, λένε στο τόπο μας. Και όμως αυτό αποδείχτηκε μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων Περιφερειακών εκλογών. Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» είχε κάνει σημαία της την Παλική και την στρατηγική την οποία θα ακολουθούσε για την αποκατάσταση των ζημιών. Η περιοχή μας αποτέλεσε πολιτική πασαρέλα για όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς του νησιού μας. Ήρθε η ώρα της κρίσης και η Παλική ανέδειξε πρώτο σε σταυρούς τον συνδυασμό του κυρίου Αλέξανδρου Παρίση-ναι του ίδιου κυρίου που ευθύνεται για την αποκοπή της Παλικής από τον υπόλοιπο χάρτη της Κεφαλονιάς. Τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών δικαίωσε την τότε Δημοτική Αρχή και την θεώρησε επιτυχημένη.

Μια μικρή υπενθύμιση προς την Δημοτική Αρχή. Το 30% σας έδωσε την νίκη, το υπόλοιπο απλά περιμένει την απομυθοποίησή σας.

Εκπλήσσομαι, λοιπόν, με το γεγονός πως σε αυτό το μικρό ποσοστό διακρίνω μια αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν. Δεν ξέραμε τι ψηφίζαμε; Δεν είχαμε δει δείγματα γραφής από την τωρινή Δημοτική Αρχή; Θα μπορούσα να πω, αφού με έχει καταβάλλει η αγανάκτηση και η ντροπή, καλά μας κάνουν, γιατί ξέραμε ποιους φέραμε στην εξουσία για δεύτερη φορά.  Δεν είναι καιρός για να αυτομαστιγωνόμαστε, είναι καιρός να ενώσουμε τις φωνές μας, παραμερίζοντας τις διαφορές μας για το καλό του τόπου μας, έστω στο και 10.

Δεν συνυπογράφω την κίνηση της ομάδας των Δημοτικών Συμβούλων της Παλικής, διότι στο σύνολό της δεν εγγυάται την φερεγγυότητά της, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό από τα άτομα τα οποία αποτελείται, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Δεν συνυπογράφω, γιατί με έκαναν καχύποπτο προς το πολιτικό σύστημα το οποίο οι ίδιοι υπηρετούσαν τόσα χρόνια και στα δύσκολα μετανάστευσαν από τον έναν πολιτικό χάρτη στον άλλον.

Προτείνω, οι πολίτες της Παλικής, μαζί με τη ΝΕΟΛΑΙΑ και το Σύλλογο Επαγγελματιών Παλικής, να ορίσουν μια ιδανική ημερομηνία συγκέντρωσης, στην οποία θα κλειθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο σύνολό τους να λογοδοτήσουν, ενώπιον των συμπολιτών μας, για το ποιες προτάσεις έχουν καταθέσει έως τώρα για το καλό του τόπου μας. Γιατί δεν έχουν προχωρήσει τα δρομολογημένα έργα, μετά από ένα χρόνο και για ποιον λόγο δεν ζήτησαν τα 3.700.000 € της Ε.Ε, για την αποκατάσταση των ζημιών της Παλικής; Μήπως, λέω, μήπως θυμήθηκαν να υψώσουν το ανάστημά τους, γιατί ψιθυρίζεται η επαναφορά του Δήμου Παλικής και θέλουν να παίξουν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου;

Κλείνω λέγοντας μια φράση του Πλάτωνα: ‘’Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροι σου’’.

Καθίσταται επιτακτική πλέον η ανάγκη, να πολιτικοποιηθούμε, δίνοντας μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, πως επιτέλους βγήκαμε από τον λήθαργο και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε ότι μας έχουν αφήσει.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠ. ΣΠΥΡΑΤΟΣ

 

Back To Top