skip to Main Content
AN 3

Νέα πανελλήνια διάκριση για μαθητές της Κεφαλλονιάς

Ένας μαθητής της ΣΤ’ τάξης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου και ένας μαθητής της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών κερδίζοντας το 2ο Βραβείο.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές από όλη τη χώρα από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε δύο φάσεις, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.  Από την Α’ φάση που διενεργήθηκε στις  2 Μαρτίου 2017, αναδείχθηκαν οι καλύτεροι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διαγωνίστηκαν πάλι στη Β’ φάση στις 29 Απριλίου 2017.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών αποτελεί τον επίσημο επιστημονικό φορέα που εκπροσωπεί τους Έλληνες επιστήμονες της Φυσικής, των Τεχνολογιών Φυσικής και Επικοινωνιών και άλλων σχετιζόμενων κλάδων. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και είναι ο μοναδικός αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (EPS) στην Ελλάδα.

Η Ένωση διοργανώνει επί 27 χρόνια τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Γυμνασίου και Λυκείου και τα τελευταία 5 χρόνια έχει επεκτείνει το θεσμό και στα Δημοτικά σχολεία για μαθητές της Ε’ και της ΣΤ τάξης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διατηρώντας υψηλό επίπεδο στους διαγωνισμούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χάρη στο Διευθυντή  του 2ου δημοτικού σχολείου Ληξουρίου κ. Βαγγέλη Θεοφιλάτο και τους δασκάλους του, το συγκεκριμένο σχολείο ήταν το μοναδικό εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού δημοτικού στην Κεφαλλονιά και στις δύο φάσεις. Οι μαθητές Κεφαλλονιάς που διακρίθηκαν στην Α΄φάση δεν χρειάστηκε να μετακινηθούν στην Πάτρα για να διαγωνιστούν με τους καλύτερους της χώρας, αλλά διαγωνίστηκαν πάλι στο Ληξούρι, ενώ τα γραπτά τους αξιολογήθηκαν από αρμόδια επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Αθήνα.

Σε αυτές τι προσπάθειες που αναδεικνύουν το νησί μας και την εκπαιδευτική του κοινότητα αξίζουν συγχαρητήρια.  Και του χρόνου!

Back To Top