skip to Main Content
7

ΝΑΥΤΙΚΟΙ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ

Ο Σύλλογος  Ναυτικών ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’ εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην επανεκλεγείσα βουλευτή του νομού κα Θεοπεφτάτου Αφροδίτη και της εύχεται καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος του λαού και του τόπου. Μέχρις εδώ όμως. Την   ικανοποίηση μας και το ευχαριστώ θα το εκφράσουμε εν ευθέτω χρόνο όταν θα δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη η κοινωνική δικαιοσύνη την οποία επαγγέλλεται και υπόσχεται ο πρωθυπουργός κος Αλέξης Τσίπρας.
     Διότι, κα Θεοπεφτάτου, δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη τα βάρη μονίμως να πέφτουν στους συνταξιούχους και ειδικά σε μας τους θαλασσινούς, γιατί ποτέ δεν καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με τον κ.Πάγκαλο.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη, πολλοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην πληρώνουν τον ασφαλιστικό τους φορέα και πολλοί εργαζόμενοι να δουλεύουν εκβιαστικά ανασφάλιστοι ,με τους εργοδότες να καλύπτονται  πίσω από την άσχημη οικονομική κατάσταση και η κυβέρνηση απλώς να μετράει την εισφοροδιαφυγή και να μην κάνει τίποτε.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη η ακατάσχετη φοροδιαφυγή από όλους. Να το ξέρουν όλοι  και οι κυβερνώντες απλώς να την υπολογίζουν και να μην κάνουν τίποτε. Το να βάζεις πρόστιμο, κα  Θεοπεφτάτου, απλώς αυξάνεις τα χρέη προς το Δημόσιο.  Έχει τα κότσια η Κυβέρνηση να πάρει 1000 κλειδιά σ’όλη την Ελλάδα να δεις πως σφίγγουν οι κ…… και αρχίζουν να πληρώνουν όλοι. Τουλάχιστον τον Φ.Π.Α. που τον  έχουν εισπράξει.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να πιάνεις κάποιον με πλαστά τιμολόγια και να τον δικάζεις μετά από 10-15 χρόνια και να μην περνάει αυτόφωρο και να δημεύεται άμεσα η περιουσία του.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να πιάνεις κάποιον με μαϊμού ταμειακή μηχανή για χρόνια και απλώς να τον «χαϊδεύεις».
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να μην νοικοκυρεύεις τον «οίκο ανοχής» που λέγεται κράτος και να ξεσπάς στα μόνιμα υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να  πηγαίνουν στη δουλειά τους σαν φαντάροι και οι υπάλληλοι των  δημοσίων υπηρεσιών να πηγαίνουν όποτε τους καπνίσει και να κάνουν και λευκή απεργία αν κάποιος ευσυνείδητος προϊστάμενος τους ζορίσει.
    Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να πιάνεις τον ασυνείδητο με τα χρήματα του λαδώματος στο χέρι και να μην τον ξηλώνεις αμέσως και να του παίρνεις ότι έχει και δεν έχει και να του αφαιρείς την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, παρά να επανέρχεται στην δουλειά του γιατί πέρασε ο χρόνος που θα δικαζόταν ή να κατεβαίνει και υποψήφιος.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να μην έχετε αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών επτά μήνες τώρα.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να ανέχεστε το λαθρεμπόριο καυσίμων, πέντε όλοι κι’όλοι οι ένοχοι σ’όλη την Ελλάδα, αν δεν τους ξέρετε ρωτήστε μας.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη κάποιοι, ( αν θέλετε και ονόματα έχουμε) με κάποιο νομικό  τερτίπι να πληρώνουν ένα ευρώ τέλη κυκλοφορίας και οι υπόλοιποι σαν ηλίθιοι να καταβάλουμε κανονικά τα πάντα.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να επιτρέπεται σε πάρα πολλούς οι οποίοι έχουν την δυνατότητα αλλά δεν πληρώνουν  τις δανειακές και φορολογικές τους υποχρεώσεις καλυπτόμενοι πίσω από τους ταλαίπωρους που πραγματικά δεν έχουν.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη τώρα με τα capital controls  να μην υποστηρίζει η ίδια η πολιτεία την χρήση του ηλεκτρονικού ή πλαστικού χρήματος και να μην νομοθετεί την πληρωμή των πάντων με κάρτα.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να μην εξηγεί τα προβλήματα στον κόσμο με σαφήνεια παρά να χαϊδεύει αυτιά για λόγους ψηφοθηρικούς.
     Δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη, κα Θεοπεφτάτου, να επιτρέπεται σε μια δράκα τρωκτικών και εδώ αλλά και σ’όλη την επικράτεια να λυμαίνονται κρατική περιουσία και να μην πληρώνουν. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάρα πολλά περί κοινωνικής δικαιοσύνης. Έχουμε την εντύπωση ότι το μυαλό σας κόβει, δεν ξέρουμε όμως αν έχετε την βούληση να κάνετε κάτι και εσείς και οι υπόλοιποι συνάδελφοι σας πέρα από το να αναλώνεστε σε βαρύγδουπες εκφράσεις , ευχολόγια και υποσχέσεις που δεν κοστίζουν.
     Όσο για την μόνιμη έκφραση του πρωθυπουργού περί 17ωρης μακράς και επίπονης διαπραγμάτευσης, ρωτήστε τον πως θα ένοιωθε αν είχε κάνει 72 ώρες ξενύχτι μεσ’ στο English Channel  με ομίχλη με τον κίνδυνο κάποια πλώρη καρφωθεί στα πλευρά του ή η δική του πλώρη να χωθεί στα σπλάχνα ενός άλλου καραβιού στέλνοντας στον υγρό τάφο καμιά 50ρια ψυχές.
Κι’αυτό, όχι θέλοντας να τον μειώσουμε αλλά να μην νομίζει ότι τετραγώνισε και τον κύκλο, εξ’άλλου αν δεν του άρεσαν οι ευθύνες ας μπαρκάριζε καμαρωτάκι.
     Όταν λοιπόν δούμε να εφαρμόζεται η κοινωνική δικαιοσύνη έτσι όπως την θεωρούμε εμείς και μπράβο θα σας πούμε και ικανοποίηση θα εκφράσουμε και θα φροντίσουμε εμείς, ο λαός, να γραφτούν στην ιστορία τα ονόματα όλων σας, με χρυσά γράμματα.
                                              Το Δ.Σ.
Back To Top