skip to Main Content
Gakis

ΟΚΑΠ: ΖΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ (ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

                  Ν.Π.Δ.Δ.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ταχ.  Δ/νση     : Λεωφ. Βεργωτή 131

                          Αργοστόλι

Ταχ. Κώδικας : 281 00

Τηλέφωνο      : 2671022425

E – Mail :  okap-kef@otenet.gr                                           Αργοστόλι  09  /03/2016

Fax   :  26710-25994                                                                    Αριθμ. Πρωτ. 682

                                                                                       

                                                                           

                                                                                                                                                                        

 

      ΠΕΡΙΛΗΨΗ    ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 1/2016   ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ    

      ΑΚΙΝΗΤΟΥ    ΑΠΟ ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ-  Ο.Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ    

     ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΠΗ  Κ ΑΙ «ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ»

                                                Δ.Ε ΠΥΛΑΡΟΥ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ Ν.Π «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ »- Ο.Κ.Α.Π του Δήμου Κεφαλλονιάς.

 

 

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ

 

Δημοπρασία  μειοδοτική, φανερή και προφορική για τη εκμίσθωση ακινήτου από το Ν.Π.Δ.Δ- «Ο.Κ.Α.Π» του Δήμου Κεφαλλονιάς, για τη μεταστέγαση του παραρτήματος ΚΑΠΗ και Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Ε Πυλάρου  του Δήμου Κεφαλλονιάς, σύμφωνα με το ν. 3463/2006, το ν. 3852/2010 και τις διατάξεις του Π.Δ 270/81 .

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ενδιαφερόμενοι, που είναι ιδιοκτήτες κατάλληλων ακινήτων, σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης να υποβάλλουν  στο γραφείο πρωτοκόλλου του Ν.Π.Δ.Δ.  του Ο.Κ.Α.Π.  του Δήμου Κεφαλλονιάς ,  έγγραφη πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο ( 2) φάσεις  και σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3463/2006 και του Π.Δ/τος 270/1981.

Το  προσφερόμενο ακίνητο θα  πρέπει :

  • Να βρίσκεται εντός  πόλης της Αγ. Ευφημίας Δ.Ε Πυλάρου του Δήμου Κεφαλλονιάς, να  είναι ισόγειο και εύκολα προσπελάσιμο, να διαθέτει χώρους ελάχιστης συνολικής επιφάνειας ( εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων , ανελκυστήρων ) 80 τ.μ. με δυνατότητα απόκλισης κατά ποσοστό 10%.
  • Να διαθέτει χώρους  για καθιστικό –  υποδοχή,  για δύο (2) γραφεία,  για κουζίνα,  για αποθήκη- βοηθητικός χώρος και  να διαθέτει τουαλέτες και WC για  ΑΜΕΑ.
  • Να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη επαρκούς φωτισμού , αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης/ ψύξης κλιματισμού σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Να έχει πρόσβαση σε υλικοτεχνική υποδομή  (ΔΕΗ, τηλεφωνική παροχή και διαδίκτυο).
  • Να έχει την πρόβλεψη για άνετη και ασφαλή πρόσβαση για άτομα  με ειδικές ανάγκες.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία  δέκα (10) ημερών  από την επόμενη της  δημοσίευση της διακήρυξης.

Οι προσφορές ενδιαφέροντος θα υποβάλλονται ή θα αποστέλλονται  στο

Ν.Π. Δ.Δ του Οργανισμού, στη δ/νση Λεωφόρος Βεργωτή 131  Αργοστόλι – Κεφαλλονιάς,  από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ή από νόμιμο εκπρόσωπο του υποβάλλοντας ταυτόχρονα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και δικαιολογητικά συμμετοχής, που είναι τα παρακάτω:

1) Τοπογραφικό διάγραμμα, τίτλοι κτήσεως  του ακινήτου, πιστοποιητικό μεταγραφής και πρόσφατο πιστοποιητικό βαρών και διεκδικήσεων.

2) Αντίγραφο οικοδομικής άδειας.

3) Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

4) Εγγύηση συμμετοχής ποσού 300,00 ευρώ. Ουδείς γίνεται δεκτός στη δημοπρασία, αν δεν έχει προσκομίσει την εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας, ή γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

5) Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/86 με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής,  ότι έλαβε γνώση των  όρων της  διακήρυξης τους οποίους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα, και εάν στο προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να γίνουν κατασκευές – διαρρυθμίσεις ή επισκευές , ότι δεσμεύεται  με οποιοδήποτε τρόπο  να κάνει τις απαραίτητες κατασκευές – διαρρυθμίσεις ή επισκευές στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Η καταλληλότητα των ακινήτων θα κριθεί από την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 7 του Π.Δ 270/81, η οποία με επιτόπια έρευνα αξιολογεί  τα προσφερόμενα ακίνητα , κρίνει την  καταλληλότητα αυτών καθώς επίσης κρίνει  αν  αυτά πληρούν τους όρους της παρούσας διακήρυξης και γνωμοδοτεί με σχετική  έκθεση.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος με απόφασή του  ορίζει  ημέρα, τόπο και  ώρα διεξαγωγής της  προφορικής ανοικτής, μειοδοτικής δημοπρασίας,  καλώντας  να λάβουν μέρος σε αυτήν, μόνο οι συμμετέχοντες των οποίων  τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα κατά τη διαδικασία της πρώτης φάσης και συνεπώς δεν έχουν αποκλειστεί από τη δεύτερη.

Κριτήριο κατακύρωσης της δημοπρασίας ορίζεται η οικονομικότερη προσφορά (χαμηλότερο μηνιαίο μίσθωμα) για το συνολικό εμβαδόν του ακίνητου. Συνεπώς μειοδότης θα ανακηρυχθεί αυτός που θα υποβάλλει τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας συντάσσεται πρακτικό το οποίο, μετά τη λήξη της δημοπρασίας, υπογράφεται από τον μειοδότη.

Οι οικονομικές προσφορές κατατίθενται από τους συμμετέχοντες σε σφραγισμένο φάκελο ενώπιον της Επιτροπής Δημοπρασίας κατά την ώρα έναρξης της δημοπρασίας και εγγράφονται στα πρακτικά της επιτροπής. Κατόπιν αρχίζει η προφορική διαδικασία με εναρκτήριο σημείο (τιμή εκκίνησης) τη χαμηλότερη εκ των ανωτέρω προφορών. Οι προσφορές θα αναφέρονται σε συνολικό μηνιαίο μίσθωμα, χωρίς να αναλύονται σε τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο προσφερόμενης επιφάνειας.

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης, θα δημοσιευθεί με τοιχοκόλληση αντιγράφου στους πίνακες ανακοινώσεων του Ν.Π.Δ.Δ, στο Δήμο Κεφαλλονιάς και στο δικτυακό τόπο του Ν.Π.Δ.Δ και του Δήμου Κεφαλλονιάς. Επίσης  περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται κατά  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τα Γραφεία Διοίκησης του Ν.Π.Δ.Δ – Ο.Κ.Α.Π Δήμου Κεφαλλονιάς, στην οδός  Λεωφόρος  Βεργωτή 131,  Αργοστόλι , υπεύθυνη κα Ανθή Αρβανιτάκη , τηλέφωνο επικοινωνίας : 26710 22425 και Fax: 2671025994.                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

                                                          ΜΙΧΑΗΛ   ΓΑΚΗΣ

 

Back To Top