skip to Main Content
An 186

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης του δικτύου Ο.Τ.Ε. στα Πουλάτα

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες με την τοποθέτηση της ειδικής καμπίνας VDSL, οι εργασίες εγκατάστασης σύγχρονου δικτύου οπτικών ινών στο χωριό μας, που θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών, αλλά και στην απρόσκοπτη και με υψηλές ταχύτητες πρόσβασή μας στο διαδίκτυο.

 Οι εργασίες εκτελέστηκαν από τη θυγατρική εταιρεία του Ο.Τ.Ε. “Rural South ΑΕΕΣ” μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε 11 επαρχιακές οδούς της Κεφαλλονιάς, φρεάτια καλωδίων σε 32 οικισμούς και καμπίνες VDSL σε 12 τοπικές κοινότητες, μεταξύ των οποίων και στα Πουλάτα.

 Όπως είχαμε δημοσιεύσει σε σχετικό ρεπορτάζ κατά την έναρξη των εργασιών τον Οκτώβριο, το έργο ολοκληρώθηκε με τη χρήση ειδικού μηχανήματος για τη διάνοιξη και τον καθαρισμό της τάφρου σε όλο το μήκος του οδοστρώματος, ακολούθως πραγματοποιήθηκε ο ενταφιασμός των σωληνώσεων και η κάλυψη τους με ασφαλτόμιγμα και τέλος τοποθετήθηκε η ειδική καμπίνα VDSL σε κεντρικό σημείο του χωριού μας. Πλέον απομένει μόνο η ενεργοποίηση του δικτύου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να μπορούμε και στα Πουλάτα να απολαμβάνουμε ευρυζωνικές υπηρεσίες με ταχύτητες έως 30 ή/και 50Mbps, αναλόγως της απόστασης από το σημείο πρόσβασης.

 Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες εντάσσονταν στο πλαίσιο του έργου «Περιφερειακός Κόμβος Διασύνδεσης Νησίδας / RΙΧ Αργοστολίου», που αναφέρεται στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε νησιωτικές “Λευκές” περιοχές, δηλαδή σε περιοχές που δεν έχουν καθόλου ή έχουν περιορισμένες ευρυζωνικές συνδέσεις. Επιπλέον στόχοι του έργου, ήταν η ενίσχυση της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, εγκατάστασης και συντήρησης των δικτύων, αλλά και η δημιουργία κατάλληλων ψηφιακών υποδομών για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

 Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

 

 

 

Back To Top