skip to Main Content
Tei

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από Εξωτερικούς Εμπειρογνώμονες

Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που έγινε από ειδική Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων που όρισε η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.). Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απαρτιζόταν από τον Ομότιμο Καθ. Δημήτριο Σπίγγο από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο (ΗΠΑ), τον Καθ. Πέτρο Βαμβακά από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (ΗΠΑ), τον Καθ. Σπύρο Οικονομίδη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (ΗΠΑ), τον Καθ. Διονύσιο Κλάδη, ομότιμο Καθηγητή του Παν. Πελοποννήσου και ειδικού εμπειρογνώμονα του Παν. στο Κατάρ και από τον Ομότιμο Καθ. Χρήστο Ολύμπιο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η Επιτροπή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Κεφαλονιά και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τη Διοίκηση, τα μέλη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος (ΜΟΔΙΠ),  το εκπαιδευτικό, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, τους φοιτητές και τους αποφοίτους καθώς επίσης και με τους τοπικούς φορείς που συνεργάζονται με το ΤΕΙ. Παράλληλα, η Επιτροπή επικοινώνησε μέσω τηλεδιασκέψεων με το προσωπικό, τους φοιτητές και τους φορείς των νησιών της Ζακύνθου και της Λευκάδας, ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Αρχικά η Επιτροπή ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Καθ. Ι. Δραγώνα και τους Αντιπροέδρους Καθ. Ι. Χάλαρη και Ε. Τζαννάτο σε όλες τις εγκαταστάσεις των Τμημάτων στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε διεξοδικά από τους καθηγητές για την επιτυχή πρόσληψη του εκπαιδευτικού έργου από τους φοιτητές, για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου των Εργαστηρίων και την απήχηση και διάχυση του έργου αυτού στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Επίσης η Επιτροπή συνομίλησε διεξοδικά με τους φοιτητές αλλά και με αποφοίτους του Ιδρύματος καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών που είχε καταρτιστεί από κοινού με την ΑΔΙΠ.  Ειδικότερα, οι εξωτερικοί αξιολογητές συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο, τον Δήμαρχο της Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Π. Δραγκουλόγκωνα, τον τ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Σ. Κουρή. Επιπλέον, μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ.  Κ. Δρακονταειδή, τους Αντιπεριφερειάρχες Λευκάδας κ. Θ. Χαλικιά και Ζακύνθου κ. Λ. Νιοτόπουλο και με εκπροσώπους επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων.

Σημειώνεται ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι το δέκατο έβδομο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας που εκπλήρωσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει να αξιολογηθεί από εξωτερικούς αξιολογητές.  Η Διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων χαρακτήρισε τη διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης ως «ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη» δεδομένου ότι μέσω των επισημάνσεων αλλά και της μεταφοράς τεχνογνωσίας των ξένων αξιολογητών θα ενισχυθεί η λειτουργία του Ιδρύματος σε όλα τα επίπεδα με θετικό αποτέλεσμα για την επιστήμη και την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής.

 

Back To Top