skip to Main Content
Tai

Ο Δήμος Κεφαλονιάς Τιμά τον Πρέσβη της Ταϊλάνδης

tai tai1 tai2

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον νέο Πρέσβη της Ταϋλάνδης στην Ελλάδα κ.Goompol Manaschuang.

Τον κ.Πρέσβη συνόδευαν διπλωματικοί Αξιωματούχοι της Πρεσβείας και η κ.Μέμη Γεράκη, χήρα του αείμνηστου Παναγή Γεράκη με Μέλη της Οικογένειάς της.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος θα επιμεληθεί σε συνεργασία με την Πρεσβεία, την Οικογένεια Γεράκη και το Υπουργείο, τις διαδικασίες Αδελφοποίησης μεταξύ του Νησιού μας και του Δήμου Lombouri.

Η συνεργασία στηρίζεται στην παγκοσμίως γνωστή ιστορία του Αντιβασιλέα του Σιάμ (Ταϋλάνδη)  Κωνσταντίνου Γεράκη, ο οποίος είναι πρόγονος της Οικογένειας Γεράκη.

Επίσης υπήρξε συνάντηση του κ.Πρέσβη με τον Σεισμολόγο Δρ.Γεράσιμο Χουλιάρα στα πλαίσια της ευρύτερης διεπιστημονικής συνεργασίας για την δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Αντισεισμικής Προστασίας στην Κεφαλονιά.

Ο κ.Παρίσης αφού ευχαρίστησε τον κ.Manaschung για την επίσκεψη του, τον ενημέρωσε ότι ήδη με τον προηγούμενο Πρέσβη έχει ξεκινήσει η διαδικασία συνεργασίας και φυσικά θα προγραμματισθεί επίσκεψη στην Ταϋλάνδη στα πλαίσια της ενίσχυσης των δεσμών επικοινωνίας.

Επίσης, ο κ.Δήμαρχος προσέφερε συμβολικά την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου  στον κ.Πρέσβη και την κ.Υπουργό που τον συνόδευε και ευχαρίστησε την κ.Γεράκη για την σημαντική συμβολή της στο όλο θέμα.

Τέλος ο κ.Manaschung αφού προσέφερε συμβολικά δώρα προσκάλεσε σε Επίσημο Γεύμα τον κ.Παρίση, τον κ.Κεκάτο και την κ.Γεράκη με την Οικογένειά της.                          

Back To Top