skip to Main Content
Green3

Ο Δήμος Κεφαλονιάς υποδέχεται την Greenpeace

green green1 green2

Με ξεχωριστή τιμή ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση, υποδέχθηκε το πλοίο “RainbowWarriorIII” της Greenpeace, την Πέμπτη 10 Ιουλίου, στο Νέο Λιμενοβραχίονα Αργοστολίου.

Το πλοίο βρίσκεται στην Κεφαλονιά, στα πλαίσια τοποθέτησης «φράγματος» κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων, με σύνθημα «Όχι στο πετρέλαιο – Σώστε τις Θάλασσες μας.»

Τον κ.Κεκάτο, ο οποίος συνοδευόταν από την κ.Σοφία Γαρμπή, Υπεύθυνο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον κ.Δημήτρη Μεσσάρη, Σύμβουλο του κ.Δημάρχου, υποδέχθηκε στο πλοίο ο Υπεύθυνος Εκστρατείας για τις Κλιματικές Αλλαγές και την Ενέργεια κ.Τάκης Γρηγορίου.

Ακολούθησε ξενάγηση στο πλοίο και διεξοδική συζήτηση για τα θέματα πιθανής  εξόρυξης πετρελαίου και τις επιπτώσεις στον Τουρισμό και το Περιβάλλον.

Ο κ.Κεκάτος, αφού προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου στον κ.Γρηγορίου σε ένδειξη σεβασμού στο σπουδαίο έργο, που χρόνια τώρα διεθνώς πράττει η Greenpeace, ανέφερε ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει ιδιαίτερες Οικολογικές και Περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες, τις οποίες εκφράζει με κάθε δυνατό μέσο ή τρόπο.

Τέλος, συμπερασματικά επισημάνθηκε, ότι η εμπεριστατωμένη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος θα πρέπει να γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας, μια και δεν αφορά μόνο το Νησί της Κεφαλονιάς, αλλά όλα τα Νησιά του Ιονίου.

Back To Top