skip to Main Content
An

Ο Κεφαλονίτικος Πυριτόλιθος σε εντυπωσιακή παρουσίαση στο μεγαλύτερο γεμμολογικό περιοδικό του κόσμου Gems & Jewellery

Σπάνια κοσμήματα απο τη γλύπτρια Ελενη Σερρα-Χερμαν

Στο πρόσφατο τευχος του περιοδικού Gems & Jewellery που δημοσιεύεται στο Λονδίνο από το Γεμμολογικό Σύλλογο της Μεγάλης Βρετανίας και διανέμεται σε όλο τον κόσμο, η κ. Ελένη Σερρα-Χερμαν παρουσιάζει τη πρόσφατη δουλειά της σε πυριτόλιθο (flint) απο τη Κεφαλονιά, διηγώντας την ιστορία της αναζήτησης των πετρών, έρευνας και ανακάλυψης στη Κεφαλονιά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο φίλος χρυσοχόος στο Αργοστόλι, Νίκος Γαρμπής – Nicofilimon, της έδειξε μερικά κομμάτια πυριτόλιθου.

Το άρθρο της ειναι ένας ύμνος για τη Κεφαλονιά! Προβάλλει το νησί μας και τα μουσεία μας σε όλο τον κόσμο! Περιγράφοντας τον Κεφαλονίτικο πυριτόλιθο στο άρθρο της η κ. Σερρα-Χερμαν, μιλάει για τα χρώματα και τη διαφάνεια των λίθων, και για τη πραγματική του αξία που για εκείνη ήταν η επανακαλυψη ενός ιστορικού λίθου, που σπάνια χρησιμοποιείται σήμερα σε κοσμήματα.

Η Ελένη Σερρα-Χερμαν ειναι παγκοσμίου φήμης γλύπτρια πολυτίμων λίθων με πάνω από 30 χρονια εμπειρίας στο μοναδικό αντικείμενο των σκαλιστών πολυτίμων λίθων και του καλλιτεχνικού κοσμήματος. Η βραβευμένη δουλειά της σε πολύτιμους λίθους έχει παρουσιαστεί σε πολλαπλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και μουσεία στην Αμερική και την Ευρώπη, είναι μέρος πολλών ιδιωτικών συλλογών και έχει δημοσιευτεί σε πάνω από 150 επαγγελματικά περιοδικά και βιβλία.

Η κ. Ελένη Σερρα-Χερμαν σκάλισε μερικά κομμάτια του Κεφαλονίτικου πυριτόλιθου και δημιούργησε σπάνια κοσμήματα που τα εκθέτησε τον περασμένο Φεβρουάριο στη μεγαλύτερη έκθεση ορυκτών και πολυτίμων λίθων του κόσμου στη Τουσον της Αριζόνας, στο Tucson Gem & Mineral Show®. Εκεί τα είδε ο κ. Marc Wilson, έφορος της συλλογής ορυκτών και πολυτίμων λίθων του Carnegie Museum of Natural History, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία φυσικής ιστορίας στην Αμερική, ο οποίος σχολίασε οτι «ο Κεφαλονίτικος πυριτόλιθος είναι απο τις πιο έξοχες ποιότητες του κόσμου που έχει δει», και αγόρασε για το μουσείο ένα κόσμημα και ενα δείγμα του Κεφαλονιτίκου πυριτόλιθου, για να συμπεριληφθούν στη μόνιμη συλλογή του μουσείου και σε μια ανερχόμενη έκθεση παγκοσμίων πυριτόλιθων. Μεγάλη τιμή για τη δουλειά της κ. Σερρας-Χερμαν και του Κεφαλονίτικου πυριτολιθου!

Η κ. Ελένη Σερρα-Χερμαν γεννήθηκε στη πόλη της Νέας Υόρκης στην Αμερική από μετανάστες γονείς, και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας της, Παύλος Σέρρας, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ποτέ δεν ξέχασε την αγαπημένη του Κεφαλονιά και τα Σβορωνάτα, τα πάτρια εδάφη του πατέρα του. Η Ελένη Σερρα-Χερμαν ζει μόνιμα και εργάζεται στη γραφική νότια Αριζόνα της Αμερικής, και επισκέφτεται συχνά την Ελλάδα και τη Κεφαλονιά με τον σύζυγο της, Αντρέα Χερμαν.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ελένη Σερρα-Χερμαν www.gemartcenter.com και διαβάστε όλη την ιστορία για τη Kefalonian Flint Collection στην επαγγελματική σελίδα της στο Facebook at Gem Art Center/Helen Serras-Herman.

 

 

 

Back To Top