skip to Main Content
An 116

Ο ΜΥΡΤΟΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & Η “ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ” ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η Δημοτική Αρχή Παρίση, τις τελευταίες μέρες και μετά την δημοσιοποίηση της νέας ΚΥΑ για την διαχείριση των παραλιών, δέχεται νέα επίθεση από τους γνωστούς “κύκλους” με αφορμή την απαγόρευση που προκύπτει για την παραλία του Μύρτου ως προς την τοποθέτηση ομπρελλοξαπλωστρών και καντίνας. Όμως αυτή η επίθεση μάλλον φαίνεται να ξεπερνάει κάθε “κόκκινη γραμμή” καθώς οι “τιμητές της Δημοτικής Αρχής” φτάνουν σχεδόν ως το σημείο του να “πανηγυρίζουν” επειδή ο Δήμος θα χάσει σημαντικά έσοδα από το ταμείο του!!!

Φυσικά επιρρίπτουν και ευθύνες στη Δημοτική Αρχή γι’αυτό ξεχνώντας βέβαια πως είναι καθαρά μία κυβερνητική απόφαση που βασίζεται σε εκείνο το παλιό Προεδρικό Διάταγμα του πρώην Δήμου Πυλαρέων για την προστασία των…θαλάσσιων νυχτερίδων! Θα μου πείτε…Γιατί τόσα χρόνια η Δημοτική Αρχή δεν το ανέτρεψε; Διότι απλά δεν μπορεί, δεν νομοθετεί! Αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δείχνει διατεθειμένη να βοηθήσει την Κεφαλονιά. Την τιμωρεί όπως δήλωσε χθες και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και έτσι “καταδικάζει” μία από τις διασημότερες παραλίες του πλανήτη, ζημιώνει την τοπική οικονομία και ταλαιπωρεί τους χιλιάδες επισκέπτες που θα θελήσουν φέτος να κάνουν μπάνιο στα φιλόξενα νερά του Μύρτου.

Όμως αυτό διόλου δεν “συγκινεί” τους γνωστούς αντιπολιτευτικούς κύκλους που σε αυτή πρόκληση για το νησί μας βλέπουν μία ευκαιρία να καταφέρουν “πολιτικό χτύπημα” εις βάρος της Δημοτικής Αρχής. Μια και πλέον δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι ανίκανη αφού καταφέρνει μέσα στην κρίση και ολοκληρώνει μεγάλα έργα, τουλάχιστον ας υποστεί οικονομικό πλήγμα μπας και “γονατίσει” έτσι…Διότι σου λένε όλοι αυτοί…Εάν αδειάσουν τα ταμεία κάτι μπορεί να γίνει στις επόμενες εκλογές!!!

Η λογική του παραλόγου σε πλήρη εξέλιξη…Αντί όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθούμε στα δύσκολα να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται, μπαίνει μπροστά η μικροπολιτική σκοπιμότητα και “τυφλώνει” το πολιτικό μίσος. Η λογική “ας ζημιωθεί η Κεφαλονιά αρκεί να ζημιωθεί η Δημοτική Αρχή” κυριαρχεί δυστυχώς στο κομμάτι της αντιπολίτευσης.

Η Δημοτική Αρχή Παρίση έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και φανατικούς εχθρούς. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας που στέκεται αντικειμενικά και πρωτίστως ενδιαφέρεται για την πρόοδο του νησιού μας. Θέλει την τοπική πολιτική ηγεσία του να αγωνίζεται και να παλεύει ενωμένη και δυνατή για τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς. Και αυτό το μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας απορρίπτει κατηγορηματικά την μικροπολιτική σκοπιμότητα και τις σχεδόν “πανηγυρικές” κραυγές της αντιπολίτευσης κάθε φορά που προκύπτει ένα εμπόδιο για τη Δημοτική Αρχή. Και αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον…

Back To Top