skip to Main Content
GALIATSATOS UODWROS

Ο Πλατύς Γιαλός ανήκει στο λαό της Κεφαλονιάς

Με το πρόσχημα της “καλύτερης” και “προσφορότερης”  για την ΕΤΑΔ συμφωνίας, η εταιρεία προσπαθεί να παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα την παραλία του Πλατύ Γιαλού στην Κεφαλονιά, η οποία επί δεκαετίες βρισκόταν υπό δημόσια χρήση.

Πρόκειται για αθλιότητες της ΕΤΑΔ, την οποία βρίσκουμε συνεχώς απέναντί μας, σε παραλίες, περιοχές φυσικού κάλλους και κτίρια απαράμιλλης αρχιτεκτονικής στα Ιόνια Νησιά, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ. Ο κ. Γαλιατσάτος έφερε ως παράδειγμα την ανακολουθία λόγων και πράξεων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και στην περίπτωση του κτιρίου της Βίλα Ρόσσα στην Κέρκυρα, όπου υπάρχει αδιαφορία και άρνηση παραχώρησης της χρήσης στην τοπική κοινωνία.

Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων έχει ξεκάθαρη και διαχρονική θέση για τον Πλατύ Γιαλό και εν γένει για τις εκτάσεις που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες της Ιόνιας γης:

– Η παραλία του Πλατύ Γιαλού πρέπει να μείνει στη χρήση της εκάστοτε δημοτικής αρχής και να γίνεται διαχείριση με κανόνες διαφάνειας, επ’ ωφελεία των πολιτών της Κεφαλλονιάς.

– Πρέπει να προστατευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας, η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση και η δωρεάν χρήση των παραλιών και των θαλασσών του Ιονίου.

– Είμαστε πλήρως αντίθετοι στην φορολόγηση των πολιτών του τόπου και στην επιβολή εισφορών, κατ’ απαίτηση των δανειστών, μέσω του υπερταμείου που έχει συσταθεί αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Σε κάθε περίπτωση διαμηνύουμε ότι η παραλία του Πλατύ Γιαλού ανήκει στο λαό της Κεφαλονιάς, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να έχει πρόσβαση και χρήση αυτής

Back To Top