skip to Main Content
TSIP4

Παιχνίδια για γερά νεύρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Από ανατροπή σε ανατροπή στο Brussels Group – Όλο το παρασκήνιο!

Έβαλαν και άλλα θέματα στο τραπέζι οι δανειστές χθες στο Brussels Group
– «Δεν πάνε καλά τα πράγματα», έλεγαν πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις
– Ζήτησαν να διώξουν όσους επαναπροσέλαβαν στο Δημόσιο, ακόμα και τις καθαρίστριες!
– Σενάρια για προσπάθειες αποδόμησης ακόμα και του Τσακαλώτου

Ταινία γκραν γκινιόλ με πολλές ανατροπές για πολύ γερά νεύρα θυμίζει η διαπραγμάτευση στο Brussels Group.
Οι πληροφορίες από πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις αναφέρουν πως οι χθεσινές εξελίξεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν έφεραν τα προσδοκώμενα από την ελληνική πλευρά αποτελέσματα.
Μάλιστα τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες έλεγαν πως «δεν πάνε καλά τα πράγματα» και πως δυσκόλεψαν αφού οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ έκανε πιο σκληρή τη στάση του και έβαλε στο τραπέζι κι΄ άλλα ζητήματα όπως η αποπομπή όσων επαναπροσλήφθηκαν στο Δημόσιο και μεταξύ αυτών τις καθαρίστριες.

Όπως γίνεται αντιληπτό ύστερα από τις συμβολικές εκδηλώσεις και την υποδοχή των καθαριστριών ακόμα και στου Μαξίμου από τον πρωθυπουργό καθιστούν αδύνατη την οποιαδήποτε υπαναχώρηση της κυβέρνησης.
Σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, έλεγαν αξιωματούχοι με γνώση των τεκταινόμενων στου Μαξίμου.

Μάλιστα, υπήρχαν και ερμηνείες που θεωρούσαν ότι ακριβώς αυτή η απαίτηση είναι ευθεία βολή που έχει καθαρά πολιτικά κριτήρια και στοχεύει ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Άλλες πηγές με αφορμή την εξέλιξη των πραγμάτων στο θέμα της συνέντευξης του Ευριπίδη Τσακαλώτου στη γερμανική FAZ, υποστήριζαν πως μετά τον Βαρουφάκη, γίνεται προσπάθεια να αποδομηθεί και ο Τσακαλώτος και δεν απέκλειαν αν η συμφωνία καθυστερήσει για οποιοδήποτε λόγο, να επιχειρήσουν οι δανειστές να αποδομήσουν ακόμα και τον ίδιο τον Τσίπρα, τον οποίο ως τώρα αποφεύγουν να ακουμπήσουν.

Όμως, οι πλέον καχύποπτοι θεωρούν πως η καθυστέρηση του Γιούνκερ να απαντήσει στην ερώτηση αν εμπιστεύεται τον Τσίπρα και η αναφορά του πως εμπιστευόταν περισσότερο τοΣαμαρά, αποτελεί ένδειξη πως ο φιλελληνισμός του προέδρου της Κομισιόν έχει κομματικό χρώμα και δεν αποκλείεται να αποτελεί την πρώτη τροχιοδεικτική βολή.

newsit.gr

Back To Top