skip to Main Content
An 153

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΜΜΕ

Το ζήτημα της γραμμής Πάτρα – Σάμη δεν απασχολεί μόνο τα τοπικά ΜΜΕ (τα οποία τις τελευταίες ημέρες σχολιάζουν εκτενώς το θέμα και την στάση του Υπουργού), αλλά και τα αθηναϊκά, τα οποία αναφέρονται στη γραμμή και την πρόταση της kefalonian Lines, αλλά δεν αφήνουν στο απυρόβλητο και τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ Κουρουμπλή… Δείτε το δημοσίευμα του αθηναϊκού ενημερωτικού ιστοτόπου “The Caller”:

 

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ

Ένα διαχρονικό αίτημα των κάτοικων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την Πάτρα είναι ένα βήμα πριν την επίλυσή του.
Η σύνδεση με την Πάτρα είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των νησιών αφού εκτός από διοικητικό κέντρο των υπηρεσιών, δικαστηρίων κλπ. είναι και το άμεσο κέντρο νοσοκομειακής περίθαλψης.
Έτσι σήμερα ένας ασθενής πρέπει για να φθάσει στο Νοσοκομείο Πατρών να κάνει είτε το γύρο της Πελοποννήσου (μέσω Κυλλήνης) είτε το γύρο της Αιτωλοακαρνανίας (μέσω του Αστακού).
Φως στο τούνελ για την επίλυση του προβλήματος αποτελεί η πρόταση της Κεφαλλονίτικης ακτοπλοϊκής εταιρείας Kefalonian Lines, η οποία βρίσκεται στα χέρια του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή για την αποδοχή της.
Για τη στήριξη αυτής της πρότασης έχει δημιουργηθεί ένα παλλαϊκό και υπερκομματικό μέτωπο, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ), Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Δήμου Κεφαλονιάς (ΝΔ), Δήμου Ιθάκης (ΠΑΣΟΚ), καθώς και όλων των θεσμικών φορέων οι οποίοι πιέζουν τον Υπουργό για την αποδοχή της πρότασης και το ξεπέρασμα των << αγκαθιών>> που βάζει η ανταγωνίστρια εταιρεία που δραστηριοποιείται στα νησιά.
Λογικά, ο Υπουργός δεν θα γίνει τροχονόμος εφοπλιστικών συμφερόντων, θα συνταχθεί με τις κοινωνίες των νησιών μας και τους θεσμικούς τους φορείς και θα αποδεχτεί άμεσα την πρόταση για επαναλειτουργία της γραμμής

Back To Top