skip to Main Content
An 68

«Παράθυρα στον ουρανό» μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στον «Κέφαλο»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ενόψη της μουσικής παράστασης «Παράθυρα στον ουρανό» που ετοιμάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης ο σκηνοθέτης Πάνος Βαρδάκος μαζί με τον ερμηνευτή Σταύρο Νιφοράτο.

Ο κ. Βαρδάκος μας καλωσόρισε στο νέο χώρο του Θεατρικού Εργαστηρίου αναφέροντας χαριτολογώντας ότι «εδώ γίνονται όλα τα εγκλήματα» αμέσως μετά μας σύστησε στα μέλη της θεατρικής ομάδας που θα πάρουν μέρος στην πολυαναμενόμενη μουσική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος».

Μέσα στους στόχους του Θεατρικού Εργαστηρίου όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκος είναι να κάνουν και άλλου είδους εκδηλώσεις που να περιλαμβάνουν τις τέχνες που συνλειτουργούν σε μία θεατρική παράσταση. Η μουσική  είναι ένα από τα βασικά στοιχεία μίας θεατρικής παράστασης.

Στη συνέχεια ο Πάνος Βαρδάκος στράφηκε προς τον Σταύρο Νιφοράτο μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον νέο ταλαντούχο ερμηνευτή υπογράμμισε δε ότι ο Σταύρος είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που το Αργοστόλι, η Κεφαλονιά στο χώρο της έντεχνης μουσικής, του έντεχνου τραγουδιού μπορεί να τρέφει σημαντικές επλίδες, αναφερόμενος φυσικά στην πρόσφατη επιτυχημένη παρουσία του Σταύρου Νιφοράτου στην Εθνική Λυρική Σκηνή ερμηνεύοντας Μάνο Χατζιδάκι.

Τα «Παράθυρα στον ουρανό» είναι μία μουσική παράσταση γεμάτη κείμενα και τραγούδια που θα μπορούσαν να διηγηθούν ιστορίες όλης της γκάμας των συναισθημάτων έτσι ώστε οι θεατές ότι δεν είναι ξεκομένοι και απλώς παρακολουθούν μία συναυλία ενός τραγουδιστή αλλά αυτό να τους μείνει σαν μία ολοκληρωμένη συναισθηματική ενότητα. Που θα βοηθήσει τον κόσμο να ξεπεράσει, να χαρεί, να γελάσει, να σκεφτεί και να ευαισθητοποιήσει τα συναισθήματά του για να έχει περισσότερες αντοχές για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Θα ακουστούν τραγούδια των Παπακωνσταντίνου, Χατζιδάκι, Μάτσα, Aznavour, L.Dalla, Θεοδωράκη, Κραουνάκη, Ξυδάκη, N.Piovani, L.Cohen, Μαχαιρίτσα, Μικρούτσικου, B.E.King και πολλά άλλα.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη ΚΕΔΗΚΕ και τα έσοδα από την παράσταση θα δοθούν για την ενίσχυση του Θεατρικού Εργαστηρίου.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι:

  • Στάυρος Νιφοράτος – Ερμηνεία
  • Αρετή Κοκκίνου  – Ενορχήστρωση, κιθάρες και μαντολίνο
  • Θανάσης Σολούκος – Ακορντεόν και πιάνο
  • Αλίκη Σιφναίου  – Τσέλο
  • Συμμετέχουν: Χρύσα Αραβαντινού και Αιμιλία Βιβλάκη
  • Αφηγητής : Κυριάκος Μαρκάτος

Back To Top