skip to Main Content
GALIATSATOS UODWROS

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα το πρωί στην αίθουσα  συνεδριάσεων στις Αλυκές,  ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το οικονομικό έτος 2015, ύψους  67.935.366 ευρώ.

«Ο προϋπολογισμός της νέας περιφερειακής  αρχής είναι ένας μεταβατικός προϋπολογισμός, επεσήμανε ο περιφερειάρχης, που αναγκαστικά  συνδέει το παρελθόν διαχείρισης από την παράταξη Σπύρου,  που οδήγησε την ΠΙΝ  στην απαξίωση και στην αδυναμία να επιτελέσει  τα καθήκοντά της, με μια νέα  περίοδο η οποία ξεκινάει από τώρα. Η στόχευσή μας είναι εντελώς διαφορετική, καθώς σύμφωνα με το δικό μας προγραμματισμό, το 40%των διατεθειμένων πόρων του 2015 θα δοθούν  για την κοινωνική πολιτική, την μέριμνα και την αλληλεγγύη».

Ο περιφερειάρχης άσκησε επίσης έντονη κριτική στην πολιτική υποχρηματοδότησης της κυβέρνησης  «που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απαξίωση και της στερεί τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα των πολιτών της περιφέρειας».

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν οι: Θ. Γουλής,  Γ. Κορφιάτης και Αλ. Δεσύλλας. Παρών δήλωσε η κα.  Ά.Γκερέκου.

Επίσης το Π.Σ. εξέδωσε  ψήφισμα με το οποίο  μεταξύ άλλων διαμαρτύρεται έντονα για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και την μείωση των ΚΑΠ για δράσεις και έργα της ΠΙΝ ενώ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την περικοπή 6,25% στο έργο της μεταφοράς των μαθητών και την περικοπή από το παρατηρητήριο των ΟΤΑ 120.000 για το διατροφικό επίδομα των  νεφροπαθών.

 

Back To Top