skip to Main Content
AN 16

Πιέζει ο Δήμος για την πλατεία Βλαχάτων, νέο αίτημα προς το Πράσινο Ταμείο

Γράφει η Γιάννα Κουλουμπή

Η αποπεράτωση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Βλαχάτων αποτελεί «πληγή» για τους κατοίκους της περιοχής και άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν είναι πολλές οι ημέρες άλλωστε που έχουν περάσει από την τελευταία συνάντηση των κατοίκων στην περιοχή, κατά την οποία συζήτησαν εκτενώς την διαμορφωθείσα κατάσταση και εξέφρασαν σε όλους τους τόνους ότι οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς να ενεργοποιηθούν και να ολοκληρωθεί επιτέλους η πλατεία.

Το θέμα έφτασε και στο γραφείο της Βουλευτού του Νομού μας, κας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, η οποία παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχάτων, κ. Απόστολο Χαραλαμπάτο, φάκελο με όλη την αλληλογραφία για το έργο. Η Βουλευτής πράγματι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, επικοινώνησε με το Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα με τον πρόεδρό του κ. Πατρίκιο και η απάντηση που εισέπραξε ήταν πως ο Δήμος θα πρέπει να υποβάλει εκ νέου αίτημα για την πλατεία.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς απέστειλε το αίτημα για έγκριση της χρηματοδότησης της αποπεράτωσης της Πλατείας Βλαχάτων πριν λίγες ημέρες, δεν ήταν όμως το μόνο που έχει στείλει τα τελευταία χρόνια ( σημειωτέον ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και μια πενταετία). Ο Δήμος είχε αποστείλει και άλλο αίτημα (ηλεκτρονική πρόταση) για χρηματοδότηση τον Απρίλη του 2013 με θέμα την αποπεράτωση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Βλαχάτων, προϋπολογισμού 210000 ευρώ με ΦΠΑ 23% στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015», με νέα μελέτη με ενσωματωμένες τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για ΑΜΕΑ και τις διορθώσεις και παραλείψεις της αρχικής μελέτης, αλλά το έργο δεν εντάχθηκε τελικώς.

Πρέπει στο σημείο αυτό να ξεκαθαριστεί ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς ναι μεν απέστειλε νέο αίτημα στο Πράσινο Ταμείο πριν λίγες ημέρες, πλην όμως δεν υπάρχει κάποια ηλεκτρονική πρόσκληση στο διαδικτυακό τόπο του Πράσινου Ταμείου για να υποβληθεί ο ανάλογος «φάκελος» (ηλεκτρονική πρόαταση)  με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις μελέτες.  Και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση, γιατί διαφορετικά πως θα ελεγχθεί η πρόταση του Δήμου από το Υπουργείο, για να εγκριθεί η χρηματοδότηση και να προχωρήσει επιτέλους η πλατεία;

Πάντως, από το γραφείο της Βουλευτού μαθαίνουμε ότι υπάρχουν οχλήσεις προς το Πράσινο Ταμείο, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου το θέμα να έχει λήξει. Ελπίζουμε με την αλλαγή του Υπουργού να μην δημιουργηθούν νέα «μπερδέματα» και επιτέλους να ολοκληρωθεί η «πολύπαθη» πλατεία των Βλαχάτων.

Back To Top