skip to Main Content
An 157

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας των ΚΑΠΗ

Κατάμεστη από κόσμο ήταν το βράδυ της Κυριακής (22/1) η αίθουσα «Στατέρι» στα Τραυλιάτα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των ΚΑΠΗ του Δήμου Κεφαλονιάς για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Εκτός από τα μέλη τους, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και των τοπικών αρχών καθώς το παρών έδωσαν από τη Δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Βαγγέλης Κεκάτος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Παναγή Βανδώρο, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Μιχάλης Γάκης μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Σπυρονικόλα Σολωμό και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αντώνης Γεωργόπουλος. Εκπροσώπηση, όμως, είχαμε και από την αντιπολίτευση καθώς παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος, Θεόφιλος Μιχαλάτος μαζί με τον Διονύση Αραβαντινό και από την ελάσσονα οι Σπύρος Σαμούρης και Νίκος Σκλάβος. Παρών ήταν, επίσης, και ο Γιάννης Βαρούχας, εκπροσωπώντας τη Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

«Δεν υπάρχει τρίτη ηλικία…»
Αντίθετα, απούσα ήταν η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Μέμη Γεράκη λόγω έκτακτων υποχρεώσεων και εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την κα Ανθή Αρβανιτάκη, κοινωνική λειτουργό και υπεύθυνη του ΚΑΠΗ. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημήτριος μαζί με τον π. Γεράσιμο και η κοπή της έγινε από τον Δεσπότη μας και τον κ. Γάκη. Στο μήνυμα του, ο Ποιμενάρχης του νησιού δήλωσε ότι για την εκκλησία μας δεν υφίσταται ο όρος της τρίτης ηλικίας και ο θάνατος καθώς όλοι πορευόμαστε προς την αιωνιότητα. Με τα λόγια του συμφώνησε και ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης ενώ ο Μιχάλης Γάκης εξήρε τους ανθρώπους του ΟΚΑΠ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα μέλη του ΚΑΠΗ. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δήλωσε ότι ο Δήμος θα πρέπει να σκέφτεται τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αλλά και τους νέους που βιώνουν το πρόβλημα της ανεργίας όχι μόνο στις γιορτές αλλά κάθε στιγμή ενώ στο ίδιο μήκος ήταν και τα λόγια του Σπύρου Σαμούρη. Ο κ. Βαρούχας. από τη μεριά του, αναφέρθηκε στη μέριμνα της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, με τα χρήματα που τους προσέφερε πρόσφατα ως δώρο Χριστουγέννων μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, τη στιγμή που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιβάλλει διαδοχικές περικοπές συντάξεων. Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών, ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Αργοστολίου με μαέστρο τον Βασίλη Καλογηρά και απαγγελία ποιημάτων από τα μέλη του. Η βραδιά κορυφώθηκε με καλό φαγητό και χορό, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Γιώργου Παυλάτου.

Πηγή: http://efimeridakefalonia.gr/

 

Back To Top