skip to Main Content
Kammenos 30

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Στήριξη 50% δίνει ο Καμμένος -Θα ψηφίσει μόνο το δεύτερο άρθρο της συμφωνίας

Στήριξη 50% σχεδιάζουν να δώσουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο κρίσιμο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και αφορά στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν μόνο το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα μέτρα και όχι το πρώτο που κυρώνει το συνολικό πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως το δεύτερο άρθρο που περιλαμβάνει μέτρα που πρέπει να έχουν ψηφιστεί εως την 15η Ιουλίου δεν παραβιάζει το πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών ούτε απέχει αρκετά από το περιεχόμενο της αρχικής πρότασης – συμφωνίας που εξουσιοδότησαν την περασμένη Παρασκευή τον πρωθυπουργό να πετύχει με τους εταίρους.

Εξηγούν επίσης ότι το πρώτο άρθρο περιγράφει την συνολική συμφωνία και καταγράφει προτάσεις όπως  αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δημιουργία ταμείου ακίνητης περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ κ.α. – που θα ακολουθήσουν ως δεύτερος εφαρμοστικός για να ψηφιστεί εως την 22α Ιουλίου – και που δεν μπορούν να υποστηριχθούν από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Η τελική στάση του Πάνου Καμμενου, εάν δηλαδή οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν «παρών» ή «όχι» θα εξαρτηθεί από την σημερινή συζήτηση στην επιτροπή και την Ολομέλεια.

Πηγή:  iefimerida.gr

Back To Top