skip to Main Content
An 193

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: Η ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ!

Ευθείες “βολές” κατά της βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης Αφροδίτης Θεοπεφτάτου εξαπέλυσε με σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μάκης Παπαναστασάτος, με αφορμή το γεγονός, πως, παρόλο που είχε ειδική πρόσκληση δεν παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος στην οποία και συζητήθηκε το θέμα της απαλλοτρίωσης έκτασης 316 στρεμμάτων πέριξ του αεροδρομίου του νησιού, ενώ αντίθετα στη συνεδρίαση που είχε και χαρακτήρα λαϊκής συνέλευσης-λόγω και της συμμετοχής θιγόμενων κατοίκων και ιδιοκτητών-συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαναστασάτος, η κα Θεοπεφτάτου αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ δεν έχει καλή συνεργασία με το δήμο Κεφαλονιάς, την ίδια ώρα, που, ο κ. Γαλιατσάτος, εξέφρασε ξεκάθαρη θέση κατά της απαλλοτρίωσης και της ακολουθούμενης διαδικασίας (αδειοδότηση, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.τ.λ.), αλλά και την εναντίωση του στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη FRAPORT, που, επί της ουσίας βρίσκει σύμφωνη τη δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν γενικότερα για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις.
Μάλιστα, με αφορμή έγγραφο της ΥΠΑ προς το δήμο Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το οποίο, δεν πρόκειται να γίνει η απαλλοτρίωση που αφορά-όπως υποστηρίζεται-έργα αναβάθμισης του αερολιμένα, ο κ. Παπαναστασάτος, τόνισε πως, με μια προσεκτική ανάγνωση του εγγράφου, μπορεί ο καθένας να διατηρήσει σοβαρές επιφυλάξεις, καθώς αυτό μπορεί να έγινε με σκοπό να «πέσει στάχτη στα μάτια του κόσμου».

Τέλος, ανέφερε ότι ο δήμος Κεφαλονιάς, είναι υπέρ των έργων αναβάθμισης του αερολιμένα-και όχι μόνο-υπό συγκεκριμένες, ωστόσο, προϋποθέσεις, αλλά συντάσσεται με τις πολιτικές αποφάσεις, τις κινητοποιήσεις και τις νομικές ενέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στο θέμα της απαλλοτρίωσης, η οποία θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο, με θολή την αποζημίωση των θιγόμενων πολιτών και με τη συγκεκριμένη έκταση να παραχωρείται και αυτή στη FRAPORT.

Πηγή: ert.gr

Back To Top