skip to Main Content
SPYROY SPYROS2

Σε τεχνική συνάντηση για τη διαχείριση υδάτινων πόρων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

  Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, συμμετείχε σε τεχνική συνάντηση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων του Υ.Π.Ε.ΚΑ., με θέμα την εφαρμογή Προγραμμάτων Μέτρων των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής των Υδάτινων Διαμερισμάτων της Χώρας και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των απαιτούμενων έργων και δράσεων στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 από πόρους των περιφερειακών και των αντίστοιχων τομεακών προγραμμάτων.

  Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Πέτρος Οικονόμου, καθώς και ο Διευθυντής Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μ.

Λαγκαδάς.

  Ο κ. Σπύρου διαφώνησε από την αρχή της συνάντησης, γιατί τα Ιόνια Νησιά έχουν ενταχθεί στα υδατικά διαμερίσματα των γειτονικών Περιφερειών και κατέθεσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (25/8/2012), βάσει της οποίας αιτείται ο ορισμός ενός ενιαίου υδατικού διαμερίσματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που να χωρίζεται σε υποσύνολα λεκάνης απορροής ποταμού.

  Για τους λόγους αυτούς, μάλιστα, ο Περιφερειάρχης αποχώρησε από τη συζήτηση, αφού  κατέστησε σαφές στους αρμόδιους ότι πρέπει να υπάρξει άμεση θεσμοθέτηση ενός νέου και ενιαίου διαμερίσματος Ιονίων Νήσων που θα περιλαμβάνει τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας και θα είναι ανεξάρτητο από τις ηπειρωτικές περιοχές.

 Στη συνέχεια ο κ. Σπύρου είχε συνεργασία με τον Υπουργό ΠΕ.ΚΑ. Γιάννης Μανιάτη και τους αρμόδιους φορείς της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, ενώ, με έγγραφό του που απευθύνεται τόσο στον Υπουργό ΠΕ.ΚΑ., όσο και στον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.ΚΑ. Νίκο Ταγαρά και την αρμόδια Γραμματεία ζητεί να αλλάξει το καθεστώς διαχείρισης των υδάτινων πόρων και να κατατεθεί άμεσα η τροποποίησή του που καθιστά τα Ιόνια Νησιά αυτόνομο υδάτινο Διαμέρισμα.

Back To Top