skip to Main Content
AN 9

ΣΚΑΝΔΑΛΟ “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΥΠΑΛΔΟΥ”: ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ & ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Είπαμε! Θα είναι ένα από τα θέματα που θα μονοπωλήσουν την επικαιρότητα το επόμενο διάστημα. Το σκάνδαλο με το “ξενοδοχείο Τυπάλδου” στον πρώην Δήμο Παλικής έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Από την μία η Δημοτική Αρχή επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην Δήμαρχο Παλικής Βασίλη Ρουχωτά καθώς, όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της, ενώ γνώριζε το ζήτημα από το 2006 ουδέποτε επίσημα ενημέρωσε τους διαδόχους του στο Δήμο Παλικής αλλά και στον ενιαίο Δήμο Κεφαλλονιάς. Η άλλη πλευρά απαντά με ανώνυμα δημοσιεύματα που μάλλον έχουν ως στόχο να “θολώσουν τα νερά”.

Ένα τέτοιο δημοσίευμα έκανε σήμερα την εμφάνισή του σε γνωστό site που αντιπολιτεύεται την δημοτική αρχή και ισχυρίζεται ότι ο Ρουχωτάς δεν φέρει καμία ευθύνη καθώς δεν ήταν Δήμαρχος αυτός όταν έγινε η παράδοση-παραλαβή από τον Δήμο Παλικής στον Δήμο Κεφαλλονιάς. Σωστό αλλά και άκρως παραπλανητικό διότι:

  1. Η Δημοτική Αρχή Παρίση, σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποιο επίσημο έγγραφο που να καταγράφει τις μετοχές που άφησε ο δωρητής στον Δήμο Παλικής.
  2. Πράγματι ο Βασίλης Ρουχωτάς ήταν Δήμαρχος μέχρι και το 2006 στο Δήμο Παλικής και παρέδωσε στην Νόπη Αλεξανδροπούλου. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: Κατά την παράδοση-παραλαβή από τον Ρουχωτά στη Νόπη ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΩΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΙΚΗΣ; Ένα κρίσιμο ερώτημα που οφείλουν να απαντήσουν και ο Β. Ρουχωτάς αλλά και η Νόπη Αλεξανδροπούλου
  3. Ο Βασίλης Ρουχωτάς ήταν ο πρώτος Αντιδήμαρχος Παλικής όταν έγινε για πρώτη φορά Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς ο Παρίσης. Αφού μέχρι τότε δεν είχαν δηλωθεί οι μετοχές γιατί ο κ. Ρουχωτάς με επίσημο έγγραφο δεν ενημέρωσε τη νέα Δημοτική Αρχή κατά την απογραφή της περιουσίας του πρώην Δήμου Παλικής;

Δύο κρίσιμα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις…

Back To Top