skip to Main Content
αν2

Στα Πουλάτα Θεοπεφτάτου, Γαλιατσάτος και αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε.

Όπως μεταδώσαμε με έκτακτη ανακοίνωση μέσα από τη σελίδα μας http://facebook.com/poulatakefalonias γύρω στις 3 το μεσημέρι επισκέφτηκαν το χωριό μας η βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Μαζί τους ήταν και πολυμελές κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλη Ανδρεάτο και το Γενικό Γραμματέα της Περιφερειακής Ενότητας Παναγή Ζησιμάτο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιτόπια αυτοψία στις ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία στα Πουλάτα.

Μάλιστα υπήρξε ρηττή δέσμευση ότι τις επόμενες ώρες, συνεργεία της Περιφέρειας θα καθαρίσουν το αυλάκι το οποίο έχει γεμίσει με λάσπη, μπάζα και άλλα φερτά υλικά με κίνδυνο στην επόμενη κιόλας βροχή να προκληθούν νέες πλημμύρες και συνεπώς νέες καταστροφές σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα στη θέση Μιχαλιτσάτο. Μάλιστα τόσο η κυριά Θεοπεφτάτου όσο και ο κύριος Γαλιατσάτος, τόνισαν πως είναι απόλυτη ανάγκη και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλισθούν πόροι για την κατασκευή νέας γέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς η υφιστάμενη είναι τελείως μπαζωμένη και ο καθαρισμός της είναι απλώς μια προσωρινή λύση.

Επιπλέον ο κύριος Γαλιατσάτος ανέφερε ότι είναι σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές αρχές ώστε να χαρακτηρισθούν η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη ως πλημμυρόπληκτες και έτσι να επισπεφθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων. Η δε βουλευτής επανέλαβε όσα γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει αποζημιώσεις και για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημίες και δεν έχουν ασφαλισμένα τα οχήματα τους για θεομηνίες. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί όπως μας ανέφερε και στις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική. Αμφότεροι δε, μας ενημέρωσαν για τη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων ιδιωτών, επαγγελματιών και κτηνοτρόφων.

Λίγη ώρα αργότερα, το χωριό μας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης του Κ.Κ.Ε. Θεόδωρο Γουλή, τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κεφαλλονιάς Νίκο Γκισγκίνη και μέλη της τοπικής οργάνωσης. Πραγματοποίησαν αυτοψία και δεσμεύτηκαν με τη σειρά τους να μεταφέρουν τα προβλήματα και να πιέσουν προς την κατεύθυνση της επίλυσης τους, τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και στα υπόλοιπα όργανα που συμμετέχουν.

Να σημειωθεί τέλος, ότι από το πρωί μηχανήματα της περιφέρειας εκτέλεσαν εργασίες διάνοιξης αποκλεισμένων αγροτικών δρόμων, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση των κτηνοτρόφων του χωριού μας στα ποιμνιοστάσια τους.

www.poulatakefalonias.gr

Back To Top