skip to Main Content
An1 11

“ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ” ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Την Εισαγγελία επισκέφθηκαν πριν από λίγο αρκετοί από τους καταστηματάρχες του κέντρου του Αργοστολίου.

Εξέφρασαν την αγωνία τους για το μπαράζ των ανώνυμων καταγγελιών που έχουν δημιουργήσει καθυστερήσεις στα έργα και τα περίεργα πολιτικά παιχνίδια που φαίνεται ότι κάποιοι παίζουν όχι μόνο στην πλάτη των ίδιων, αλλά και στην πλάτη όλου του νησιού, αφού πλήττονται τόσο οι επιχειρήσεις τους όσο και η συνολική εικόνα και οικονομία του νησιού. Οι ίδιοι τόνισαν ότι οι περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες είναι αβάσιμες και πρέπει επιτέλους αυτό το «παιχνίδι χαρακωμάτων” να σταματήσει.

Το ζήτημα των έργων στην πόλη του Αργοστολίου έχει πλέον γίνει το πρώτο θέμα στις συζητήσεις των συμπολιτών μας. Αυτό αποδείχτηκε και με την χθεσινή συνάντηση –σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, και ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, κ. Διονύσης Λυκούδης,  τους ενημέρωσαν για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Ουσιαστικά, υπήρξε η διαβεβαίωση για δύο πράγματα:

Πρώτον, παρά τις καθυστερήσεις, το έργο θα παραδοθεί στην ώρα του. Αυτό είναι ένα στοίχημα που η Δημοτική Αρχή έβαλε από την αρχή και θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να κερδηθεί.

Δεύτερον, το ζήτημα των καταγγελιών αντιμετωπίζεται μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών. Εξάλλου, αν εξαιρέσει κανείς το ζήτημα των μπαζών, όλες οι υπόλοιπες έχουν κριθεί ως αβάσιμες. Και για την ανακύκλωση των μπαζών όμως, η Δημοτική Αρχή έχει κατορθώσει να υπογράψει προσύμφωνο με τον ΕΟΑΝ  και σε λίγες μέρες ( οι πληροφορίες λένε μέχρι τις 15 /01) το θέμα θα έχει «κλείσει».

Από κει και πέρα, έχει δημιουργηθεί από μερίδα της αντιπολίτευσης και πολίτες της Παλικής μια έντονη αντίδραση στη μεταφορά των μπαζών για ανακύκλωση στον Άγιο Αντώνη. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ληξούρι και το Αργοστόλι, αλλά φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν δείχνει διατεθειμένη να «κολλήσει» σε αυτό, ειδικά δε από τη στιγμή που όλες οι διαδικασίες για τη χρήση του συγκεκριμένου οικοπέδου στον Άγιο Αντώνη είναι καθόλα νόμιμες, ενώ η ποσότητα των υλικών που θα μεταφερθεί είναι πραγματική μικρή. Εκτός αυτού, πολλοί από εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που σήμερα ορθώνουν το λάβαρο της μάχης και καταδικάζουν την μεταφορά και ανακύκλωση των μπαζών στον Άγιο Αντώνη, πριν κάποιους μήνες ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο την εναλλακτική διαχείριση –ανακύκλωση αποβλήτων από κατεδαφίσεις κτιρίων ή τμημάτων αυτών και κάθε άλλης εργολαβίας με αντικείμενο καθαιρέσεις μη επικίνδυνων υλικών από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις… στον Άγιο Αντώνη!

Back To Top