skip to Main Content
Greg

«ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΝΤΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟ! (ΒΙΝΤΕΟ) Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη

«Στο κήπο της Κεφαλονιάς» ονομάζεται η καντάδα που έγραψε ο Γρηγόρης Βαγγελάτος, διευθυντής στη φιλαρμονική ορχήστρα Λειβαθούς», πριν από 16 χρόνια και με την βοήθεια φίλων, ολοκλήρωσε την ηχογράφηση της πριν από λίγες μέρες.

Η μουσική και οι στίχοι της καντάδας είναι του Γρηγόρη Βαγγελάτου, η ηχογράφηση και η μίξη των ηχοχρωμάτων έγινε από τον Γρηγόρη Βλαχούλη ενώ το βίντεο επιμελήθηκε ο Διονύσης Γασπαρινάτος. Μια υπέροχη καντάδα για ανδρική χορωδία και μαντολινάτα.Τραγουδούν οι Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, Βασίλης Καλογηράς, Μάριος Κρούσος, Γρηγόρης Βαγγελάτος και Γρηγόρης Βλαχούλης.

Οι καντάδες στην Κεφαλονιά αποτελούν μεγάλη παράδοση διότι θέλει μεγάλη τέχνη και ιδιαίτερη ικανότητα στον συγχρονισμό. Είναι τραγούδια νοσταλγικά με ρομαντικούς στίχους που εξωτερικεύουν ένα βαθύτερο αίσθημα και μια γλυκιά μελωδία που προκαλούν συγκίνηση. Συνοδεύονται συνήθως από κιθάρες κα μαντολίνα.

Η καντάδα συνδέθηκε με τον έρωτα αφού με αυτό το είδος του τραγουδιού οι νεαροί στέκονταν κάτω από το μπαλκόνι και τραγουδούσαν στη καλή τους τον έρωτά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=Augb1t5GvG0

Back To Top