skip to Main Content
An 321

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ

Η είδηση της απώλειας του Γεράσιμου Αρσένη είναι ένα τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλονιά αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη.

Ο πολιτικός, που από όποιο πόστο και αν πέρασε επιδίωξε βαθιές τομές χωρίς να προσμετρά κανένα κόστος, δυστυχώς έφυγε από κοντά μας.

Διακρινόταν παντού για το ήθος και την εντιμότητα του, το σθένος και την παρρησία του λόγου του. Αγωνίστηκε με ειλικρίνεια και συνέπεια για τα σοσιαλιστικά ιδεώδη της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της παναθρώπινης αλληλεγγύης.

Στην μακρόχρονη πολιτική του σταδιοδρομία επιδίωξε αταλάντευτα να κάνει πραγματικότητα το όραμά του για μια κοινωνία αρχών, αξιών και ίσων ευκαιριών.

Η Κεφαλονιά θα τον έχει καθημερινά κοντά της μέσα από τις καινοτόμες παρεμβάσεις του στην παιδεία και το ΤΕΙ που της άφησε παρακαταθήκη.

Δυστυχώς για μας, και μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η χώρα μας,  ο  Γεράσιμος Αρσένης ήταν ο φάρος που έσβησε, ο καθοδηγητής, ο στυλοβάτης, το παράδειγμα για μια χώρα που πρέπει να κρατήσει την περηφάνια της και να  βρει το βηματισμό της.

Η απώλεια του μας κάνει φτωχότερους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει …

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ

 

Πέτυχε πολλά πράγματα στη ζωή του ο Γεράσιμος Αρσένης.Στους τομείς της Επιστήμης,της Οικονομίας,της Παιδείας,της Πολιτικής.

Θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα πολλά.Προτίμησε,όμως,να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του κόντρα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα.Δεν ήταν πάντα κομματικά “συνεπής” και το πλήρωσε.Δεν το μετάνοιωσε ποτέ. Ήταν Κεφαλονίτης με το “κάπα” κεφαλαίο.Δεν θα πρόδιδε ποτέ τα ιδανικά του,τα “πιστεύω” του…Μικροκομματικές συμμαχίες και συνηθισμένες αδικίες του στέρησαν το 1996 τη δυνατότητα να γίνει Πρωθυπουργός,κάτι που θα ήταν πολύ καλό για το νησί μας.Για λίγες,μόλις ψήφους…Το ξεπέρασε.
Συνέχισε να παλεύει,να μάχεται
,να βοηθά.Όχι παντού,μόνο όπου υπήρχε ανάγκη.Δεν ήταν υπέρ του “ρουσφετιού” ο Γεράσιμος.Όταν έπρεπε,όμως,ήταν παρών.

Αγάπησε πολύ την Κεφαλονιά,τη Ζάκυνθο όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια,όλα τα Επτάνησα.Τον αγάπησαν κι αυτά.Κι ας τον πίκραναν κάποιες φορές,άνθρωποι τους οποίους ευεργέτησε.

Προσωπικά δεν θα τον ξεχάσω στα 83 του χρόνια και έχοντας κλονισμένη την υγεία να δίνει τη μάχη του κι αυτός,ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.Και βγήκε νικητής…

Σοβαρός,στιβαρός,άνθρωπος μέχρι το τέλος.Ακριβοδίκαιος και σωστός.
…………………………………………………………………………………………………………………………..

Μεγάλη,πράγματι,η απώλειά του για το νησί μας.Δυσαναπλήρωτο το κενό του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Νίκος Γιαννόπουλος
Αρχισυντάκτης Δελτίων Ειδήσεων ΕΡΤ

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας, Γεράσιμου Αρσένη. Λαμπρός επιστήμονας και πολιτικός, σημάδεψε με την πορεία του για δεκαετίες την ιστορία αυτού του τόπου και με την αγάπη του την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Αθήνα, 19/4/16
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συμπατριώτη μας Γεράσιμου Αρσένη.

Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος, που πορεύθηκε για αρκετά χρόνια με την παράταξή μας, την οποία υπηρέτησε από πολλά κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της. Ήταν βαθιά δημοκράτης, πάντοτε μαχητικός και εξέχων επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς. Υπηρέτησε με ευπρέπεια, με πάθος και ανιδιοτέλεια τον λαό μας υπερασπιζόμενος αξίες και οράματα. Αγάπησε τα νησιά μας ως γνήσιος πατριώτης και από όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε την χώρα μας , πάντοτε ενδιαφερόταν για την πρόοδο των νησιών μας.

Αξέχαστες θα μείνουν στην μνήμη των συμπολιτών μας οι μεγάλες του παρεμβάσεις στο Νομό μας με μεγάλα έργα, για τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις , για τα Νοσοκομεία του Νομού μας.

Αποκορύφωμα της προσφορά του στον τόπο μας ήταν η ίδρυση και λειτουργία των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, τα οποία και συνέχισε να υπερασπίζεται με πάθος ακόμα και όταν διακυβευόταν το μέλλον τους.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής συνηγορούμε με την πρόταση, που έχει ήδη κατατεθεί,   να δοθεί στα Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων το όνομα του εκλιπόντος δημιουργού τους. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα προωθήσει αυτή την πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

 

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γεράσιμου Αρσένη για την απώλειά τους και τη θλίψη του για τον χαμό ενός μεγάλου Έλληνα.

Εξέχων Επιστήμονας, ιδεολόγος πολιτικός και διανοούμενος, πάντα εξέφραζε την άποψή του ελεύθερα και δεν δίσταζε να διαφωνήσει όταν τα συμφέροντα του λαού διακυβεύονταν.

Αγωνιστής για την Ελλάδα και τον τόπο του την Κεφαλλονιά, με σημαντικό έργο για τις υποδομές του νησιού και αποκορύφωμα τη Δημιουργία των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ελάχιστος φόρος τιμής στη συνεισφορά του στο νησί η μετονομασία των ΤΕΙ με το όνομά του.

Η αγωνιστικότητά σου, η ελεύθερη σκέψη σου, η πραότητα των λόγων σου, η αγάπη σου για την Κεφαλλονιά έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μας και αποτελούν οδηγό για μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική σήμερα προς το καλύτερο, αν εσύ είχες γίνει πρωθυπουργός τότε….

Σε αποχαιρετούμε Γεράσιμε, θα είσαι όμως πάντα παρόν, στο μυαλό και την καρδιά μας.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής                                                      Μαρία Σκλαβουνάκη

 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Γεράσιμου Αρσένη.

Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, που καθόρισε με τις αποφάσεις του τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Η απήχησή του διεθνής. Ως γνήσιος Κεφαλονίτης αγάπησε ανυπόκριτα και αφειδώλευτα το νησί μας και του προσέφερε παντοιοτρόπως τη βοήθεια του, με μέγιστη προσφορά τη δημιουργία του ΤΕΙ.

Υπήρξαμε επί δεκαετίες συνεργάτες κι αυτό ήταν για μένα ευτυχής εμπειρία.

 

Αλέκος Καλαφάτης

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του αποθανόντα Γεράσιμου Αρσένη.

Ο Κεφαλλονίτης που διέπρεψε ως επιστήμονας στο εξωτερικό, και ως  πολιτικός σημάδεψε με την πορεία του για πολλά χρόνια όχι μονάχα την Κεφαλονιά αλλά και την Πατρίδα μας.

Ο άνθρωπος εκφραστής  της πολιτικής της ευπρέπειας,  οραματιστής, διακρινόταν για το ήθος, την εντιμότητα του,  και τον αγώνα του για  βαθιές τομές της ελληνικής κοινωνίας.

 

Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη  

Εκφράζουμε τη μεγάλη θλίψη μας για το θάνατο του Κεφαλλονίτη πολιτικού και διανοητή  Γεράσιμου Αρσένη.

Υπήρξε ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος, πιστός στην ιδεολογία και τις αρχές του, ένας συνεπής και μαχητικός πολιτικός, που προσέφερε πολλά στη δημοκρατία και τον τόπο.

Ο Γεράσιμος Αρσένης, γνήσιο τέκνο της Κεφαλλονίτικης γης, δεν δίστασε να συγκρουστεί για τα πιστεύω του και, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, έπραττε πάντα ότι του επέβαλλε η συνείδησή του.

 

Άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας, στη διανόηση, τις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες. Πορεύτηκε στο δημόσιο βίο της χώρας χωρίς να αλλοιωθεί από εξουσίες, χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του και χωρίς να παύσει να υπερασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

 

Όλοι εμείς στα Ιόνια Νησιά και την Κεφαλονιά χάσαμε ένα σπουδαίο άνθρωπο, μια σημαντική προσωπικότητα, έναν πολύτιμο φίλο. Η σκέψη μας, όλων των συμπατριωτών και συντοπιτών του, συντροφεύει τον Γεράσιμο στο τελευταίο ταξίδι του.

 

Εκφράζουμε από καρδιάς τη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Λούκα Κατσέλη, τα παιδιά και την οικογένειά του.

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

                                                                                    Θεόδωρος Γαλιατσάτος

 

Back To Top