skip to Main Content

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Γεώργιο Πατρίκιο, συνάντησε σήμερα η Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η διάταξη του άρθρου 11 του Ν. 4258/14, σύμφωνα με την οποία τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων στους Δήμους Κεφαλονιάς & Ιθάκης θα κατευθύνονταν για την αντιστάθμιση των δυσμενών συνεπειών από τους σεισμούς του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της ρύθμισης ήταν η δημιουργία και η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων, η διάσωση της πολιτιστικής και λαϊκής μας κληρονομιάς, καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

Μέσα στα πλαίσια της δράσης του Πράσινου Ταμείου και μετά από την απαραίτητη ρύθμιση για την ενεργοποίηση της εν λόγω διάταξης, θα πρέπει οι Δήμοι των νησιών μας να προτείνουν συγκεκριμένες και κοστολογημένες δράσεις μετά τη σχετική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που βάζουν, προκειμένου να λειτουργήσει το σχετικό νομοθέτημα και να απορροφηθούν τα προβλεπόμενα χρήματα προς όφελος του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.

Αθήνα, 30/08/2016

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Back To Top