skip to Main Content
SPATHS STAYROS

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΑΝΗΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ

Σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνάντηση της Βουλευτού Κεφαλονιάς Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, με μέλη του εμπορικού συλλόγου Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, προεξέχοντος του Προέδρου Σταύρου Σπαθή.

Η Βουλευτής έλαβε γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Κεφαλλονιάς και κατατέθηκαν από την ΚΡΑΝΗ συγκεκριμένες προτάσεις προς επίλυσή τους, έτσι ώστε αυτές να αποτελέσουν βάση για μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης όταν οι συνθήκες το ευνοήσουν.

Στα θέματα γενικότερης πολιτικής που συζητήθηκαν υπήρχε ταύτιση απόψεων και η αντίληψη ότι όλοι μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να συνεισφέρουμε το ¨λιθαράκι¨ μας  στην επίλυσή τους.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχιστεί η συζήτηση εν ευθέτω χρόνω, εφόσον αναγνωρίστηκαν τα προβλήματα και πλέον πρέπει να βρεθεί τρόπος επίλυσής τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τα ευήκοα ώτα που βρήκαμε και εν συνεχεία σας παραθέτουμε τις προτάσεις που θέσαμε στη Βουλευτή.

 

Προτάσεις του εμπορικού συλλόγου Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ

προς τη Βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

 

  • ΦΠΑ στα νησιά: Είτε ενιαίο ΦΠΑ στα Ευρωπαϊκά νησιά, είτε μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά μέρη για να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός ο Τουρισμός της χώρας. (επί παραδείγματι η Κεφαλλονιά έχει ΦΠΑ 23% και τα Κανάρια νησιά 7%!!)

 

 

  • Φορολόγηση επιχειρήσεων: Η αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την έως και 100% προκαταβολή φόρου θα οδηγήσει και τις υγιείς επιχειρήσεις σε ταμειακή ασφυξία, πιθανότατα σε αδυναμία καταβολής των φόρων και τελικά στην αστοχία εισπράξεως από το Κράτος των προϋπολογισθέντων. Προτείνουμε συζήτηση με τους φορείς από μηδενική βάση ώστε να τεθούν στο τραπέζι σενάρια όπως, φορολόγηση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, φορολόγηση βάσει αγορών και όχι πωλήσεων, έκπτωση από το ατομικό φορολογητέο εισόδημα των όλων εξόδων (όταν οι αποδείξεις που καταθέτει ο φορολογούμενος εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά του, τότε δίνεται κίνητρο να ζητά αποδείξεις από κάθε συναλλαγή του).

 

 

  • Ασφαλιστικά Ταμεία: Δυνατότητα ρύθμισης χρεών ανεξάρτητη από την καταβολή των μηνιαίων εισφορών. Μείωση των εισφορών με καθορισμό μηνιαίας ελάχιστης εισφοράς 100€ για νοσοκομειακή περίθαλψη και εξατομικευμένη εισφορά για συνταξιοδοτικό αναλόγως των χρημάτων που μπορεί ο επαγγελματίας να δώσει. Εάν έχει δουλειά καταβάλλει περισσότερα ενώ σε περιόδους κρίσης μπορεί να μην καταβάλλει ούτε 1€! Επαγγελματίες σε μέρη όπου η Κρατική νοσοκομειακή περίθαλψη είναι ελλειμματική (στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες Ιατρών και όποιος θέλει να εξυπηρετηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο , εφόσον έχει πληρώσει το ασφαλιστικό του ταμείο, είτε πληρώνει εξωτερικό Ιατρό είτε ταξιδεύει με δικά του έξοδα στην Πάτρα) να πληρώνουν αντίστοιχα μικρότερη νοσοκομειακή εισφορά για λόγους ισότητας.

 

  • ΕΣΠΑ: Να προκηρυχτούν άμεσα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό, την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιδότηση θέσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις. Τα προγράμματα αυτά να συζητηθούν πρώτα με τα αρμόδια όργανα των εμπορικών συλλόγων.

 

 

  • Αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη : δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη που αφορά τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, καθώς αυτός στα νησιά μας συνδέεται άμεσα με τον Τουρισμό και την Επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

 

Εκ της ΚΡΑΝΗΣ

 

 

 

Back To Top