skip to Main Content
An 35

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ 9-7-2016 ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ!

Ελευθερία Αρβανιτάκη

 

Κάθε παράσταση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

είναι μοναδική.

Κάθε συνάντησή της με το κοινό

είναι γεμάτη δυνατές στιγμές.

 Δε χρειάζονται συστάσεις για την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Εδώ και χρόνια μας ταξιδεύει, όπως πολύ καλά γνωρίζει, στη συγκίνηση των μεγάλων της τραγουδιών, στα λόγια κορυφαίων στιχουργών και ποιητών, σε τραγούδια με ρυθμό και κέφι.

Εδώ και χρόνια ξέρει πώς να κάνει την παράδοση σημερινή και μας προτείνει νέους ήχους.

Μας θυμίζει ρεμπέτικα από τη μια και από την άλλη «τζαζάρει» με την ίδια πίστη, πότε σε ανοιχτά θέατρα και πότε σε κλειστούς χώρους, πάντα με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών.

 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα παρουσιάσει ένα υψηλής αισθητικής, συγκίνησης και δυναμικής πρόγραμμα, με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της.

 

Να θυμίσουμε τους πιο πρόσφατους σταθμούς της Ελευθερίας Αρβανιτάκη:   α) η σπουδαία της sold out εμφάνιση στο ιστορικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 2014, β) η κορυφαία της συνεργασία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013 στην μουσική σκηνή Διογένης Studio στην Αθήνα και ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία, γ) η πολύ συγκινητική της εμφάνιση στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβρη του 2013 σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου συνοδευόμενη από την Ορχήστρα των Κυκλάδων σε διεύθυνση Νίκου Κυπουργού, το αφιέρωμα στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη με αφορμή τα

100 χρόνια από τη γέννησή του, που παρουσίασε την 1η Οκτώβρη 2014 στο Ηρώδειο με τη φιλική συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, δ) η κυκλοφορία του άλμπουμ της “9+1 Ιστορίες” τον Ιούνιο του 2015 και ε) η συνεργασία της επί σκηνής με το Νίκο Πορτοκάλογλου.

 

 

Επικοινωνία : 210.7700087

  Ηχόχρωμα                                                                                                               Μύρο Παπαδοπούλου 6973.749444

Η “ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΘΑΚΗΣ” ιδρύθηκε το 1904, από κάποιους εμπνευσμένους Ιθακήσιους φίλους της μουσικής, με σκοπό τη μουσική εκπαίδευση των νέων και τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Κατά παράδοση στο Ιόνιο προτιμάται η ονομασία “φιλαρμονική” αντί “μπάντα”, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ οι “Φιλαρμονικές” κατά κανόνα δημιουργούνται από πρωτοβουλίες συλλόγων ή φιλόμουσων κατοίκων και όχι από κρατικούς ή δημοτικούς φορείς, όπως στην υπόλοιπη χώρα. Το 1923 ιδρύθηκε ο Κοινωφελής Όμιλος Ιθάκης (Κ.Ο.Ι.), στον οποίο εντάχθηκε και η Φιλαρμονική Iθάκης, αποτελώντας έκτοτε τον βασικό κορμό του Ομίλου.

 

Ο Κ.Ο.Ι. σήμερα αριθμεί περί τα 200 μέλη, ντόπιους ή απόδημους Ιθακήσιους, αριθμός εντυπωσιακός για τον πληθυσμό της Ιθάκης που δείχνει την μεγάλη στήριξη των δημοτών μας στην προσπάθεια της Φιλαρμονικής. Μια ολόκληρη μουσική παράδοση συντηρήθηκε, αναδείχθηκε και ενισχύθηκε χάρη στις προσπάθειες των μελών του Δ.Σ., των Αρχιμουσικών, των Διδασκάλων ,των μελών και των φίλων της Φιλαρμονικής Ιθάκης. Αρχιμουσικός σήμερα είναι ο κ. Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος έχει και την υπευθυνότητα των χάλκινων πνευστών και των κρουστών μουσικών οργάνων, ενώ η συνεργάτις του, καθηγήτρια Μουσικής κ. Φιορέντσα Βαρδοπούλου έχει αναλάβει τα τμήματα εκμάθησης των νέων μουσικών, των θεωρητικών, αλλά και των ξυλίνων μουσικών οργάνων. Η συμμετοχή των μουσικών στις εκδηλώσεις είναι αφιλοκερδής. Σήμερα αριθμούν περίπου 40 μέλη, που φτάνουν τα 75 μαζί με τους μαθητευόμενους και καλύπτουν όλες τις ηλικίες από τα πρώτα μαθητικά χρόνια.

 

Η Φιλαρμονική στεγάζεται στην άψογα διαμορφωμένη Αίθουσα του 1ου ορόφου του κτιρίου της, σε οικόπεδο που δώρισε το 1961 ο Έκτωρ Δρακούλης, μαζί με τα πρώτα χρήματα για την ανέγερση του. Η καλαίσθητη Αίθουσά της διαθέτει χώρο διδασκαλίας και προβών με πλήρη εξοπλισμό και ηχομόνωση, χώρους μελέτης και εκμάθησης αρχαρίων, Γραφείο Αρχιμουσικού και Δ.Σ., σπάνιο Αρχείο πλήρως ενορχηστρωμένων μουσικών έργων, προθήκες με μουσικά όργανα από το 1870 και εξαρτήματα στολών παλαιότερων εποχών που καλύπτουν τις ανάγκες ενός Μουσικού Μουσείου, Φωτογραφικό Αρχείο και πολλούς βοηθητικούς  χώρους.  Διαθέτει επίσης όλες τις κατηγορίες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων, μουσικών βιβλίων και στολών, καθώς και όλη την υπόλοιπη απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την άρτια λειτουργία της.-

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κ.Ο.Ι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Tηλέμαχος Βλασσόπουλος.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αθανάσιος Αργυρός

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ιωάννα Καχρίλα             

ΤΑΜΙΑΣ: Αγγέλα Λυκιαρδοπούλου

ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: Σωτήρης Τριτσαρόλης

ΜΕΛΟΣ: Πανδώρα Μανιά

ΜΕΛΟΣ: Σπυριδούλα Κουτσουβέλη

Back To Top