skip to Main Content

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Ανακοίνωση διαγραφής του Περιφερειακού Συμβούλου, Χρ. Ανθη, από την παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

  Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στην Κέρκυρα στις 30 Μαρτίου, ανακοίνωσε την απόφαση της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» να διαγράψει το μέλος της, Περιφερειακό Σύμβουλο, Χρ. Ανθη, καθώς και τη μη παραμονή του στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια βίου μάθησης – Μεταφοράς Μαθητών – Απασχόλησης.
Το σκεπτικό της απόφασης
  1.-Το μέλος της παράταξης ΝΕΑ ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ κ.Χρήστος ΄Ανθης του Κωνσταντίνου ανακοίνωσε δημόσια ότι συγκρότησε Περιφερειακή Παράταξη στα Ιόνια Νησιά με την ονομασία «Επτανησίων Θέληση», της οποίας είναι ο ίδιος επικεφαλής ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
  Έτσι έθεσε τον εαυτό του εκτός της παράταξής μας, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την κάθοδό της στις προσεχείς  Περιφερειακές εκλογές στις 18 Μαΐου 2014.
  2.-Θεωρούμε την ενέργεια του κ. Χρήστου ΄Ανθη πολιτικό ατόπημα, δεδομένου ότι η παράταξη και ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου τον τίμησαν με το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας – Δια βίου Μάθησης – Μεταφοράς Μαθητών – Απασχόλησης.
  3.-Είναι σαφές ότι η πράξη του αντίκειται στην πολιτική δεοντολογία, στο ενδεδειγμένο ήθος και στη πολιτική πρακτική, αφού ως Αντιπεριφερειάρχης, πέραν των άλλων, συμμετέχει  στην Εκτελεστική Επιτροπή, θεμελιώδες όργανο για τη λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων . 
    
Back To Top