skip to Main Content
Kek

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Ιάπωνες Δημοσιογράφους

Την  Μ.Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης με τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο είχαν Σύσκεψη Εργασίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο με κλιμάκιο Ιαπώνων Δημοσιογράφων – Κινηματογραφιστών με θέμα την προβολή της Κεφαλονιάς στην Ιαπωνία.

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου με στόχο την προβολή του Νησιού στις Ασιατικές Χώρες.

Την ταξιδιωτική επιμέλεια των Δημοσιογράφων είχε το Γραφείο Ertsos World Travel Services και στο Δημαρχείο τους συνόδευσε ο συνεργάτης του Γραφείου κ.Γεώργιος Δρακάτος.

Την αποστολή αποτελούσαν οι : κ. Takeyuki Kawano της Εταιρείας TV Asahi Productions, κ.Osamu Watanabe της Εταιρείας VIVIA και κ. Luisella Palladino.

O κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και προσέφερε συμβολικά δώρα, ενώ ο κ.Κεκάτος ενημέρωσε για όλα τα θέματα τουριστικής προβολής και προσέφερε πλούσιο έντυπο υλικό με όλες τις κατάλληλες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Εν συνεχεία, υπήρξε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Σάμης κ.Βασίλη Κοκόση για να εξυπηρετηθούν στις ξεναγήσεις του Λιμνοσπηλαίου της Μελισσάνης και να ενημερωθούν για το παγκοσμίου ενδιαφέροντος γεωλογικό φαινόμενο, με τον κ.Danny Giakoumato, Σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής για θέματα Τουριστικής συνεργασίας με χώρες της Ασίας και με τον Πρόεδρο του Διαπολιτιστικού Κέντρου Ιονίου κ.Δημήτρη Τόκκα για να ξεναγηθούν στο παραδοσιακό Μουσείο.

Τέλος, υπήρξε ειδική ενότητα ενημέρωσης και συνεργασίας με το Γερμανό Καθηγητή Dr.Heinz Warnecke, ο οποίος μελετά το ιερό ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου στην Πεσσάδα, έτσι ώστε να περάσει και αυτή η σημαντική πληροφορία στα ΜΜΕ των Χωρών της Ασίας, προσθέτοντας άλλο ένα σημαντικό στοιχείο θρησκευτικού ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες και τους περιηγητές.

Οι Δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν για τη συνεργασία και σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα προβολής του Νησιού με Ιάπωνες Ηθοποιούς.

 

 

 

 

 

Back To Top