skip to Main Content
AN 4

Σύλλογος Φίλων Μαντζαβινατείου: Καταργείται η παθολογική κλινική του νοσοκομείου;-Ευθύνες στην βουλευτή του Νομού

Προς τον

Αξιότιμο Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξανθό

Υπουργείο Υγείας

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οργανισμό του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου επιχειρείται με ευθύνη της διοίκησης του ΓΝ Κεφαλληνίας η μετατροπή δύο (2) θέσεων παθολόγων ιατρών σε θέσεις ειδικότητας Γενικής  Ιατρικής.

Εαν οι διοικούντες προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση, ας γνωρίζουν καλά οτι ο χαρακτήρας της μοναδικής κλινικής (παθολογικής) που διαθέτει το Γ.Ν Ληξουρίου  ουσιαστικά καταργείται. Ουτε καν η ειδίκευση νέων ιατρών δεν θα μπορεί να γίνεται πλέον αλλά και εμμέσως πλην σαφώς ουσιαστικά το Νοσοκομείο μετατρέπεται/υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας. Επίσης ακυρώνεται η σαφής πρόθεση του διαθέτου και του Ιδρύματος Α. και Π. Μαντζαβινάτου για την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Με δύο παθολόγους ιατρούς που απομένουν πλέον οταν ο ένας εξ αυτών συνταξιοδοτείται μέσα στο 2017, και δεν προβλέπεται να αντικατασταθεί, ουσιαστικά η κλινική του Νοσοκομείου θα λειτουργεί με έναν μόνο παθολόγο. Σε μια τέτοια περίπτωση πως θα μπορέσει να λειτουργήσει η κλινική και ποιά θα είναι η ποιότητα των ιατρικών  υπηρεσιών που θα προσφέρει.

Θέτουμε στον Υπουργό Υγείας, την Βουλευτή του Νομού, τον Δ/τη του ΓΝ Κεφαλληνίας ενώπιον των τραγικών τους ευθυνών εάν συμβεί μια έτοια εξέλιξη. Αυτό που δεν κατάφεραν οι σημερινοί διοικούντες και κυβερνώντες, ήτοι  να κλείσουν το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, το επιχειρούν σιωπηρά και σκοτεινά με τις λανθασμένες [μεθοδευμένες] αποφάσεις τους.

Για όλα αυτά που εκθέτουμε πιο πάνω, μην βιασθούν κάποιοι να ισχυρισθούν ότι βγήκαν χρήματα για τις κτιριακές υποδομές  για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο από την περιφερεια Αττικής [Ε=1.200.000] . Γιατί οι μελέτες για το έργο αυτό η απόφαση για το ποσόν αυτό πάρθηκε όταν περιφερειάρχης Αττικής ήταν ο κ. Σγουρός

Για τον Σύλλογο Φίλων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.

 

 

Γ. Χρηστόπουλος-Γερουλάνος

Πρόεδρος

 

Κοινοποίηση:

Βουλευτή του Νομού Κεφαλληνίας κα Θεοπεφτάτου

Διοικητή Γ.Ν. Κεφαλληνίας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσσων

Δήμο Κεφαλληνίας

Επιτροπή Πολιτών Ληξουρίου

ΜΜΕ

 

Back To Top