skip to Main Content
Costas9

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

costas costas1 costas2 costas3 costas4 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA costas7 costas8 costas9

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη προσέλευση φιλοτέχνων τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με ζωγραφικά και χαρακτικά έργα σύγχρονων Επτανησίων καλλιτεχνών

στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa ΡΟΔΟΠΗ του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι. Η έκθεση διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα ( 1864-2014) και απαρτίζεται από εκθέματα που ανήκουν στη συλλογή του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, ο οποίος την έχει επιμεληθεί.
Στα εγκαίνια έγινε ιστορική εισαγωγή και αισθητική προσέγγιση από την Μαράη Γεωργούση, ιστορικό τέχνης.
Παραυρέθηκε η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πολλοί καλλιτέχνες, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ομογενείς και πολλοί φιλότεχνοι συμπολίτες.
Στην έκθεση αντιπροσωπεύονται καλλιτέχνες που κατάγονται από τα Ιόνια νησιά και εκφράζουν ποικιλότροπα την διαχρονική ομορφιά και την πνευματικότητα του Επτανησιακού χώρου. Ενθουσιώδεις ήταν οι κριτικές και οι απόψεις για την έκθεση που εντυπωσίασε με τον πλούτο και την ποιότητα των έργων και των εκδόσεων τέχνης, που με ενδεικτικό αλλά ουσιαστικό τρόπο αναδεικνύουν και επισημαίνουν την μεγάλη προσφορά των Επτανήσων στην νεοελληνική αλλά στη διεθνή τέχνη. Ο Κ.Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της έκθεσης και όλους που υποστηρίζουν με συνέπεια τις πολιτιστικές και επιμορφωτικές του δράσεις του στο γενέθλιο νησί.
Ακολούθησε κοκτέιλ μέχρι αργά το βράδυ στον κατάφυτο και διακοσμημένο με λίθινα γλυπτά κήπο, με μουσική και προσφορά γλυκών του κουταλιού από το “Αρμάρι της Νιόβης”, γλυκίσματα από την παραδοσιακή ” Βοσκοπούλα” και εκλεκτά κεφαλονίτικα κρασιά προσφορά του Stateri.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2014.
πληροφορίες: 26710 28501
 
Back To Top