skip to Main Content
An 164

Τα ..όρη και τα βουνά πήρε ο Δεσπότης

Αεικίνητος αποδεικνύεται ο Μητροπολίτης μας κ.κ Δημήτριος. Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του σε καθημερινή βάση είναι κοντά στα προβλήματα του λαού.
Θέλει να έχει γνώση για κάθε πρόβλημα που υπάρχει, να γνωρίσει όλες τις περιοχές να ενημερωθεί για τα πάντα και να βρίσκει λύσεις με γνώμονα όχι μόνο το συμφέρον της εκκλησίας, αλλά και των πολιτών.

Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ενημερώθηκε για την απόφαση της πολιτείας να δώσει την άδεια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή των Κηπουραίων και την παράνομη απόφαση του δασαρχείου να χαρακτηρίσει την περιοχή κρατική και όχι εκκλησιαστική που γνωρίζουμε όλοι ότι είναι.
Πριν ένα μήνα είχε γίνει πρώτη συνάντηση στη μητρόπολη με τον πρόεδρο και τους κατοίκους του χωριού των Καμιναράτων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την αντίθεση όλων των κατοίκων αλλά και των φορέων στις ανεμογεννήτριες και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν για την περιοχή, η οποία εκτός του μεγάλου φυσικού κάλους έχει τεράστια θρησκευτική, πολιτιστική, τουριστική και αρχαιολογική σημασία για την Παλική αλλά και για ολόκληρη την Κεφαλονιά.

Ο Μητροπολίτης μας θέλοντας να έχει ιδία άποψη για την περιοχή, την Τρίτη το πρωί με την συνοδεία του ιερέα π. Χαράλαμπου Μαρκέτου, τον Νομικό Σύμβουλο της Μητρόπολης Κεφαλληνίας κ. Γασπαράτο, τον τοπογράφο μηχανικό κ. Πινιατώρο, επισκέφτηκαν την περιοχή.

Πρώτος σταθμός ήταν μονή των Κηπουραίων όπου τους υποδέχθηκε ο μοναχός Θεοδόσιος και είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Ληξουρίου κ Αλέξη Μοσχονά τον αντιπρόεδρο , της ΚΕΔΗΚΕ κ. Γιώργο Κατσιβέλη, τον πρόεδρο Καμιναράτων κ. Κούτση Θεόδωρο τον κ Διονύση Κατερέλο και αρκετών κατοίκων από τα Καμιναράτα όπου ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε για την περιουσία του μοναστηριού και τις ανεμογεννήτριες.

dhmhtrios_khpouria
Ο Μητροπολίτης είχε συζήτηση και με τον μοναχό Θεοδόσιο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της μονής υποσχέθηκε δε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και έργα για την υδροδότηση της.
Όλοι μαζί ακολούθως πήγαν τον χώρο που έχουν γίνει οι εργασίες για της ανεμογεννήτριες όπου ο πρόεδρος και οι κάτοικοι τον ενημέρωσαν για την αντίθεσή τους στην κατασκευή τους και τις αρνητικές συνέπειες για την περιοχή που θα έχει η τοποθέτησή τους.. Τελικός προορισμός της περιοδείας του η επίσκεψή του στα Λαγκαδάκια και το Φανάρι για να έχει σφαιρική άποψη για την περιουσία της μονής.

theodosios

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης ήταν πολύ θετικό. Τόσο ο Σεβασμιότατος όσο και όλοι οι παρεβρισκόμενοι τόνισαν την αντίθεση τους στις ανεμογεννήτριες και την ανάγκη αναβάθμισης και αξιοποίησης ολόκληρης της περιοχής και αυτό δεν μπορεί να γίνει με ανεμογεννήτριες.
Όπως δήλωσε ο μητροπολίτης αν δεν εισακουστούν από τις αρμόδιες αρχές η εκκλησία να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ο Μητροπολίτης στα Καμιναράτα

Ο Μητροπολίτης μας κατά την επίσκεψη του στα Κηπούρια όταν πληροφορήθηκε ότι στα Καμιναράτα θα γινόταν η κηδεία του αείμνηστου Ηλία Μαρούλη του Κώστα ανακοίνωσε ότι θα πάει στα Καμιναράτα και να τελέσει ο ίδιος την εξόδιο ακολουθία.

Έτσι μετά την περιοδεία του και παρά την κόπωση ήρθε στο χωριό μας προς μεγάλη έκπληξη αλλά και πολύ ικανοποίησης όλων και χοροστάτησε στην νεκρώσιμη τελετή.

Είναι η πρώτη φορά που Μητροπολίτης έρχεται στο χωριό και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία για να τελέσει νεκρώσιμη τελετή.

Ο πολύ απλός και λιτός τρόπος που ζει και δρα ο Μητροπολίτης μας , και η απόφασή του να είναι σε καθημερινή βάση κοντά στα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη εποχή που περνά η χώρα μας που χρειαζόμαστε πνευματικούς ηγέτες που να εμπνέουν και βοηθούν τον λαό.

kaminarata

Πηγή: kaminarata.gr

Back To Top