skip to Main Content
Timotheatos

ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ: Αύξηση 80% σημειώνουν οι προκρατήσεις από τη Βρετανία

Αύξηση 80% σημειώνουν οι προκρατήσεις των Άγγλων ταξιδιωτών για τουριστικά πακέτα της Κεφαλονιάς  το 2016 σε σχέση με το 2015, τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Τιμοθεάτος Γεράσιμος στο enikonomia.gr.

Μάλιστα ο κ. Γεράσιμος συμπλήρωσε ότι:«Οι προκρατήσεις τουριστικών πακέτων για την Κεφαλονιά ευνοούνται κυρίως από τις παρακάτω αγορές: Από την Ιταλία (καθώς η απόσταση  των Ιονίων Νήσων από την Βόρεια Ιταλία απέχει περίπου 1 ώρα). Ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρσι κινούνται  φέτος οι προκρατήσεις των  Πολωνών τουριστών για τα πακέτα διακοπών της Κεφαλονιάς. Ικανοποιητικές είναι και οι προκρατήσεις των Αυστριακών τουριστών για τα πακέτα διακοπών για το νησί  το 2016».

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναφερόμενος στα τουριστικά πακέτα και στις αφίξεις των τουριστών είπε ότι: «Αύξηση για πέμπτη χρονιά σημειώνουν φέτος τα τουριστικά πακέτα για την Κεφαλονιά, ενώ αύξηση από 4 έως 5% καταγράφουν οι προκρατήσεις για το νησί το 2016 σε σχέση με το 2015».

«Μάλιστα μονοψήφια και όχι διψήφια η αύξηση καταγράφουν τα τουριστικά πακέτα της  Κεφαλονιάς το 2016 σε σχέση με το 2015 λόγω των περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων  που διαθέτει το νησί. Καθώς η Κεφαλονιά  διαθέτει περίπου 10.400 κλίνες  για τους τουρίστες και κάποια από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν. Όσον αφορά  τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει το νησί, πολλά από αυτά είναι εκτός λειτουργίας. Στην Κεφαλονιά καταγράφηκαν 209.825 χιλιάδες διεθνές αφίξεις το 2015 και αναμένεται να καταγραφούν επιπλέον 3000 αφίξεις στο νησί  το 2016», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράσιμος.

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Λευκάδας, Θερμός Μανώλης λέγοντας ότι:« Αύξηση από 2% έως 3% σημειώνουν οι  προκρατήσεις των Γερμανών και  Ιταλών ταξιδιωτών για τα  τουριστικά πακέτα της Λευκάδας το 2016 σε σχέση με το 2015».

Αναφερόμενος στους τουρίστες που διαμένουν σε σκάφη σημείωσε ότι: «Διψήφια αύξηση (από 20 έως 30%) καταγράφει ο αριθμός των Σουηδών και Άγγλων τουριστών που επιλέγει να διαμείνει  σε μόνιμη βάση σε σκάφος στο νησί το 2016 σε σχέση με το 2015. Το νησί ενδείκνυται για την  πολύ καλή λειτουργία μαρίνας για αυτόν τον λόγο οι τουρίστες  αυτής της κατηγορίας διαμένουν στο νησί  για το διάστημα  περισσότερων από 6 μηνών (κυρίως για Άνοιξη, καλοκαίρι, Χριστούγεννα). Πολλοί από αυτούς αγοράζουν  ακίνητα προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους την θερινή σεζόν άλλοι πάλι πουλάνε τα σκάφη  τους για να αγοράσουν ακίνητα στο νησί».

Τέλος η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη επισήμανε στο enikonomia.gr ότι: «Οι προκρατήσεις τουριστικών πακέτων για την Ζάκυνθο σημειώνουν αύξηση φέτος σε σχέση με το 2015 κυρίως από τις παρακάτω αγορές:από την Βρετανία (5% έως 6%), από την Σκανδιναβία (αύξηση 50%) και από τις υπόλοιπες τουριστικές αγορές (από 2% έως 3%)».

Back To Top