skip to Main Content
12

Τουρισμός 2014, ο “παραλογισμός των εμπαθών”

Βγήκαν πάλι οι “φωστήρες” – γνωστοί παντογνώστες, να κάνουν κριτική για την μικρή αύξηση στις αφίξεις του Ιουνίου, (φαντάσου και να είχαμε μείωση τι θα έγραφαν)…

Ας σταθούμε όμως σε μερικά σημεία που είναι εντελώς αντιφατικά:

– Πέρυσι που είχαμε μεγάλη αύξηση τον Ιούνιο, η Δημοτική Αρχή βέβαια δεν είχε καμιά «ευθύνη», φέτος με μικρή αύξηση (3,5%) τον Ιούνη φταίει η Δημοτική Αρχή, γιατί λέει είναι μικρή η αύξηση!

– «Κοιτάξτε τις αυξήσεις που έχουν οι άλλοι», άλλωστε στην Κεφαλονιά δεν έγινε και τίποτα πριν πέντε μήνες… Υπάρχει άμεση σύγκριση. Βέβαια για τα προηγούμενα χρόνια που η αύξηση ήταν πάνω από το μέσο όρο, “γαργάρα”…

– Πέρσι πήγε καλά ο Ιούνης με 38210 αφίξεις, με συνέπεια να κινηθεί θετικά και η τοπική αγορά, φέτος μας λένε ότι με 39565 αφίξεις, η «τοπική αγορά βιώνει τις συνέπειες» της μικρής αύξησης!!!


– Δεν έχουμε «πολιτική προβολής της Κεφαλονιάς» από την μία, από την άλλη παραδίπλα έχουμε είδηση με τον Παπαζάχο… Με αυτή την «πολιτική προβολής» οι «ειδήμονες» ευελπιστούν ότι θα τονώσουν την εσωτερική ζήτηση… κατά τ’ άλλα γνωρίζουμε και από «πολιτικές προβολής» και παραδίδουμε και “μαθήματα”!

– Αντί να αντιληφθούμε ότι η Κεφαλονιά σήμερα μπορούσε να βιώσει μια τρομερή οικονομική καταστροφή, μιας και επί μέρες όχι μόνο τα πανελλήνια, αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ, αναπαρήγαγαν το θέμα των σεισμών που έκανε έτσι το γύρο του κόσμου, κάνουμε κήρυγμα και παραδίδουμε “μαθήματα” τουριστικής ανάπτυξης, ενώ παρόλα αυτά φέτος το πλέον πιθανό είναι η Κεφαλονιά, να ξεπεράσει για πρώτη φορά τις 200.000 αφίξεις, στην τουριστική ιστορία του νησιού!

Back To Top