skip to Main Content
Platia

ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το μεγάλο έργο πνοής για το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου, το έργο της ανάπλασης της πλατείας Βαλλιάνου. Αυτό προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του Αντιδημάρχου Αργοστολίου Διονύση Λυκούδη που έχει πάρει πάνω του αυτή την ιστορία και έχει βάλει το μεγάλο στοίχημα της πραγματοποίησής του. Αυτές τις μέρες λοιπόν περνάει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εν συνεχεία θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για να ξεκινήσει. Η δε χρηματοδότησή του είναι 100% εξασφαλισμένη κόντρα σε αυτά που διασπείρουν “μαιμουδοδημοσιογράφοι” και “πικραμένοι των εκλογών”.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ευχάριστα νέα για τους επαγγελματίες της πλατείας που είχαν το φόβο ότι η πραγματοποίηση του έργου θα προκαλούσε αναστάτωση και προβλήματα μέσα στην τουριστική σεζόν. Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου και αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες αυτές έχει εκπονήσει ένα διπλό σχέδιο προκειμένου και το έργο να γίνει στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα και να αποφευχθεί η μεγάλη αναστάτωση.

Ποιό είναι αυτό το διπλό σχέδιο; Ή το έργο θα γίνει σε δύο φάσεις, δηλαδή η πρώτη φάση πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και η δεύτερη αμέσως μετά, ή αν αυτό δεν γίνεται το έργο να ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος της σεζόν και να ολοκληρωθεί σε μία φάση. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δούμε τελικά ποιό από τα δύο σχέδια προκριθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική παρέμβαση πάνω στην πλατεία από την δεκαετία του 60 και μέχρι σήμερα, από την εποχή δηλαδή του αείμνηστου Βαγγέλη Δενδρινού.

Back To Top