skip to Main Content
Tsipras Lafa 473 355

Το Μαξίμου “βαφτίζει” Σόιμπλε τον Λαφαζάνη! – Η “Πλατφόρμα” φτιάχνει… βαλίτσες – Νέο κόμμα και εκλογές! – “Κόπηκε” στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι ειλημμένη η απόφαση του Λαφαζάνη και της “Αριστερής Πλατφόρμας” να αποχωρήσουν από την ΚΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν το κόμμα φθάσει στο έκτακτο Συνέδριο
– Η “Πλατφόρμα” εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να ανακοινώσει την απόσχισή της από την ΚΟ του κόμματος, ίσως και αμέσως μετά την κρίσιμη ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο
– Ο αποκαλυπτικός διάλογος του Παναγιώτη Λαφαζάνη με δημοσιογράφο λίγο πριν από την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή
– “Όταν κάτι δεν το αποδέχεσαι, μάχεσαι εναντίον του”, ξεκαθάρισε ο Π. Λαφαζάνης
– “Καρφί” Μαξίμου για Λαφαζάνη: “Η συντεταγμένη επιστροφή στην δραχμή μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ”

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φαίνεται ότι βγάζει τον Αλέξη Τσίπρα από τη δύσκολη θέση να τους διαγράψει πάραυτα από την ΚΟ, καθώς είναι ειλημμένη η απόφασή του ιδίου και της “Αριστερής Πλατφόρμας” να αποχωρήσουν από την ΚΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν το κόμμα φθάσει στο έκτακτο Συνέδριο και πριν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η “Πλατφόρμα” εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να ανακοινώσει την απόσχισή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και αμέσως μετά την κρίσιμη ψηφοφορία για το 3ο Μνημόνιο, ενώ η γραπτή παρέμβαση του κ. Λαφαζάνη και άλλων 12 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μέσω της ιστοσελίδας  iskra.gr ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση «ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικός και αποκαλυπτικός ήταν ο διάλογος του κ. Λαφαζάνη με τους δημοσιογράφους πριν ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ψήφισης του 3ου μνημονίου

Δημ.: Δημιουργείτε επιτροπές αγώνα κατά του Μνημονίου;
Λαφαζάνης: Ναι όταν κάτι δεν το αποδέχεσαι, μάχεσαι εναντίον του.
Δημ.: Ναι αλλά έτσι μάχεσαι και κατά της κυβέρνησης.
Λαφαζάνης: Αυτή είναι μια μεταβατική κατάσταση.
Δημ.: Ως πρόεδρος της ΚΟ μπορεί να σας διαγράψει.
Λαφαζάνης: Δεν νομίζω, υπάρχει καταστατικό του κόμματος και κανονισμός της ΚΟ. Από βουλευτές να μας διαγράψει; Ας μας διαγράψει!

Είναι προφανές ότι η ψήφιση του 3ου μνημονίου οδηγεί μετά βεβαιότητας στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε κλίμα πόλωσης μεταξύ των “προεδρικών” και των “αριστερών”, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου και η ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος κατηγορούν ευθέως του “διαφωνούντες” ότι με τη στάση τους εξυπηρετούν τα σχέδια του Σόιμπλε και τους “δανείου-γέφυρας”.

Απάντηση – “καρφί” από Μαξίμου

“Η απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο”, αναφέρεται σε ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου.

“Επειδή, ωστόσο, ο Π. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο – δηλαδή Δραχμή με Μνημόνιο – μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΟΧΙ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα”, καταλήγει.

newsit.gr

Back To Top