skip to Main Content
An

Το πρώτο κουδούνι σε Ληξούρι και Αργοστόλι χτύπησε στα κοντέινερ (βίντεο)

Της Ειρήνης Ανδρουλάκη

Η νέα σχολική χρονιά βρήκε ουκ ολίγους μαθητές και πάλι σε κοντέινερ.
Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της Κεφαλονιάς κι όμως περισσότεροι από 500 μαθητές σε Ληξούρι και Αργοστόλι θα αναγκαστούν να περάσουν ακόμη έναν χειμώνα μέσα στο κουτί από λαμαρίνα. Στο Ληξούρι, σε κοντέινερ στεγάζονται το 2ο δημοτικό σχολείο και το γενικό Λύκειο.

2%ce%bf_%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf_%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf_%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bf_%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%851%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf_%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bf_%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%852
Στο Αργοστόλι σε κοντέινερ θα περάσουν και αυτή την χρονιά οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου, του 2ου γυμνασίου, του 5ου και 3ου νηπιαγωγείου.

«Νιώθουμε στο πετσί μας την εγκατάλειψη, νιώθουμε ότι δεν ενδιαφέρεται το κράτος για την περιοχή μας που έχει πληγεί. Αισθανόμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού.[..] Όταν τον Φλεβάρη του 2014 έγινε ο καταστροφικός σεισμός δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα περνούσαν τρία χρόνια δίχως να γίνει το παραμικρό» δηλώνει στο CNN GREECE ο δημοτικός σύμβουλος Παλικής, Γιώργος Κατσιβέλης.
Τα κοντέινερ που στεγάζουν το γενικό λύκειο στο Ληξούρι τοποθετήθηκαν μια ανάσα απ’ την θάλασσα.
Για να μπορούν να παιδιά να κάνουν μάθημα κατά την διάρκεια του χειμώνα, ο δήμος βάζει αντιανεμικά πανιά για να κόβουν τον αέρα.

Όταν βρέχει, ο θόρυβος απ’ τις σταγόνες της βροχής καλύπτει την φωνή των καθηγητών οπότε, όπως λένε στο CNN GREECE οι μαθητές, δεν μπορούν να ακούσουν την παράδοση του μαθήματος.
Το παράδοξο είναι ότι αν και ο δήμος έχει στην διάθεση του δωρεές για την επισκευή των σχολείων που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία εργασία διότι όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Παλικής, Γιώργος Κατσιβέλης, ο οργανισμός κτιριακών υποδομών δεν έχει παραδώσει καμία μελέτη.
Χωρίς την μελέτη και την άδεια από τον συγκεκριμένο φορέα που αντικαθιστά τον Οργανισμό Σχολικών κτιρίων δεν μπορεί να γίνει καμία επισκευή ή ανακατασκευή.

dorms_seismos

Γονείς, μαθητές αλλά και το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς ζητούν να αποδεσμευτούν άμεσα κονδύλια για τα σχολεία αλλά και να επιστραφούν στους κωδικούς τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό του 2014.
Η δημοπράτηση για την ανακατασκευή του λιμανιού στο Ληξούρι ανήλθε σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ η οδοποιία. Αυτά τα χρήματα λοιπόν το 2015 με την διαπραγμάτευση του κυρίου Βαρουφάκη τραβήχτηκαν από τα έργα, από τα σχολεία, από τα πανεπιστήμια, από τα νοσοκομεία, από τους δήμους απ’ όλους αυτούς τους κωδικούς, τα πήρε η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της. Από τότε δεν έχουν επιστραφεί τα χρήματα στους κωδικούς.
Αυτό καταγγέλλει στο CNN GREECE ο δημοτικός σύμβουλος Παλικής, Γιώργος Κατσιβέλης.

limani_lhxouriou

Πηγή: CNN Greece

Back To Top