skip to Main Content
Trik

Το ψάρι γίγαντας που έπιασε 17χρονος στο Βόρειο Ευβοϊκό (φωτο)

Μία τεράστια τούνα, συνολικού βάρους 195 κιλών και ύψους περίπου 2 μέτρων, ψάρεψε ένας 17χρονος από το Τρίκερι μαζί με τον πατέρα του στο Βόρειο Ευβοϊκό κοντά στα Λουτρά Αιδηψού.

Όπως περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 17χρονος, από τα 8 του χρόνια πηγαίνει στο καΐκι του πατέρα. Αρχικά, όπως αναφέρει, απλώς παρακολουθούσε τον πατέρα του να δουλεύει και σταδιακά χρόνο με το χρόνο ξεκίνησε να βοηθάει, με αποτέλεσμα σήμερα στα 17 του χρόνια να κάνει τη δουλειά που κάνει ένας ενήλικας.

Όσον αφορά την τυχερή ψαριά, ο 17χρονος επισημαίνει ότι η τούνα είναι προστατευόμενο είδος και σε όλη την Ελλάδα από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας δίνονται 30 σχετικές άδειες σε καΐκια, προκειμένου να ψαρεύονται τα συγκεκριμένα ψάρια για ένα διάστημα περίπου 2 μηνών. Μάλιστα, από τις 30 άδειες που δίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, οι 7 άδειες δίνονται σε επαγγελματίες αλιείες του Τρικερίου.

Για το μέγεθος του ψαριού, ο 17χρονος εξηγεί ότι συνήθως οι τούνες κυμαίνονται σε βάρος από 30 έως 80 κιλά, ωστόσο πιο σπάνια, όπως και στη δική του περίπτωση, ψαρεύονται και μεγαλύτερα. Ενδεικτικά, ο ίδιος τονίζει ότι το χρόνο συνήθως ψαρεύονται σε ολόκληρη την Ελλάδα 4-5 ψάρια με τόσο μεγάλο μέγεθος.

Για τη μεταφορά της τούνας στο ιχθυοπωλείο χρειάστηκε φορτηγό, ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς το ψάρι έγινε αντικείμενο σχολιασμού από δεκάδες περαστικούς, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν πλάι στο ψάρι, ενώ, παράλληλα, απορούσαν για το πως το έπιασαν και πως το ανέβασαν στο καΐκι τους.

Η τούνα είναι είδος τελεόστεων ψαριών, που ανήκει στην οικογένεια των σκομβρίδων. Πρόκειται για σχετικά μεγαλόσωμα ψάρια και το μήκος του κυρίως φτάνει το 1 μέτρο.

Ψάρι γίγας στα δίχτυα του

Πηγή: taxydromos.gr

Back To Top