skip to Main Content
An 426

Τσουνάμι φόρων! Πιο κάτω το αφορολόγητο, μεγαλύτερες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους

Κάτω από τα 9.090 ευρώ το αφορολόγητο για να κλείσει η αξιολόγηση
– Μεγαλύτερη η αύξηση σε ΦΠΑ και καύσιμα στο επιπλέον πακέτο μέτρων
– Όλα τα κόκκινα δάνεια στα χέρια ξένων fuds
– Τρέχουν και δεν φτάνουν για να κλείσουν τη συμφωνία ως τη Μεγάλη Πέμπτη

Η συμφωνία είναι ακόμη στον αέρα και μετά από μια πεντάωρη διαπραγμάτευση χθες αν και επήλθε πρόοδος, κανείς ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το εάν θα προλάβουν κυβέρνηση και εκπρόσωποι των δανειστών να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα ώστε τη Μεγάλη Πέμπτη να συνεδριάσει το Eurogroup.
Αυτό που μοιάζει βέβαιο είναι ότι υπήρξαν και νέες υποχωρήσεις. Σε ό,τι αφορά στα κόκκινα δάνεια όλα δείχνουν ότι τα ανοιχτά ζητήματα έκλεισαν. Στο θέμα των κόκκινων δανείων όλα δείχνουν ότι η συμφωνία έκλεισε στην παράταση για πώληση κόκκινων δανείων για ενάμιση χρόνο και όχι για τρία όπως αρχικά επιθυμούσε η ελληνική πλευρά.
Το μέγα ζήτημα του αφορολόγητου φαίνεται να το κερδίζει η πλευρά των δανειστών με τους Έλληνες πολίτες να βγαίνουν για ακομη μια φορά χαμένοι καθώς οι πληροφορίες που ήρθαν μετά τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των δανειστών λένε ότι το αφορολόγητο πέφτει κάτω από τα 9.90 ευρώ.
Η συμφωνία φαίνεται να λέει πως το αφορολόγητο πέφτει στα 8.900 ευρώ και θα υπάρχει προσαύξηση μόνο για όσους έχουν παιδιά, δηλαδή για να έχει κανείς τα 9.090 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει 2 παιδιά.
Την ίδια ώρα όμως μένουν ανοιχτά ζητήματα όπως αυτό των επιπλέον μέτρων, αλλά και κάποιες τελικές λεπτομέρειες για τα εισπρακτικού τύπου μέτρα όπως η αύξηση ΦΠΑ και η αύξηση στον φόρο στα καύσιμα.
Εδώ όλα δείχνουν πως εάν υπάρξει ανάγκη και προκειμένου να κλείσει η συμφωνία έγκαιρα δεν αποκλείεται να δούμε επιπλέον αύξηση στον φόρο καυσίμων, κάτι που θα σημάνει μαζί με τον ΦΠΑ αύξηση στην τιμή της λιανικής πάνω από 10 με 12 λεπτά το λίτρο, αλλά και αυξήσεις σε περισσότερα προϊόντα μέσω του ΦΠΑ.

newsit.gr

Back To Top