skip to Main Content

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΗΣ Ο -ΑΙΓΙΑΛΟΣ- ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ-ΠΑΤΡΑ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΠΡΟΣ: 1) Δήμαρχο Κεφαλονιάς

          2) Δήμαρχο Ιθάκης.

          3) ΜΜΕ

Κε Υπουργέ, από 40 και πλέον χρόνια, υπήρχε και λειτουργούσε η ακτοπλοϊκή γραμμή ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ-ΠΑΤΡΑ. Το χειμώνα του 2013, διακόπηκε ως μη βιώσιμη επιχειρηματικά, ενώ μέχρι τότε, όλοι γνώριζαν πως ήταν επικερδής. Η εν λόγω γραμμή, σημάδεψε την ανάπτυξη των νησιών μας  Κεφαλονιάς και Ιθάκης ( τουριστικά, οικονομικά κλπ ).

 

Συνέβαλε ουσιαστικά στην επιβίωση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, με την άμεση προσβασιμότητά τους, στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

 Σήμερα όλα αυτά εξέλειπαν!

Οι κάτοικοι και των δύο νησιών, ταλαιπωρούνται αφάνταστα, από διαδρομές δύσκολες, χρονοβόρες επικίνδυνες και κοστοβόρες, σε ένα επισφαλές οδικό δίκτυο!

Η τουριστική ανάπτυξη, διαρκώς μαραζώνει, λόγω του χρόνου ταξιδιού, στην Ιθάκη, Σάμη, Έρισο και Παλική. Οι κάτοικοι, έπαψαν να συνδέονται άμεσα, με αστικά κέντρα όμορης περιφέρειας, που διαθέτουν ισχυρές υποδομές υγείας ( νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα ), παιδείας ( ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ιδιωτικές σχολές ), εμπορίου ( χονδρικού-λιανικού ), υπηρεσιών ( δικαστήρια, αποκεντρωμένη διοίκηση ) καλ.

Κε Υπουργέ,

η οικονομική κρίση,

η απομόνωση των νησιών μας

και οι σεισμοί του 2014,

επιβάλουν αλλαγή πλεύσης από τη μεριά σας, από τη στιγμή που η μεταφορά είναι δημόσιο αγαθό και όχι πεδίο επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, επιβάλετε  να μεριμνήσετε, για την άμεση  επανασύνδεση των νησιών μας με την Πάτρα.

Εν σκύψτε λοιπόν στα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε, η διακοπή της γραμμής ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ-ΠΑΤΡΑ, στηρίξτε τα νησιά μας, ώστε να επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή των κατοίκων σε επίπεδα προ 2013 και να αναπτυχθεί ο τουρισμός.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε, την άμεση δρομολόγηση πλοίου στην παραπάνω γραμμή, σε ετήσια βάση, έστω και με εναλλαγή συχνότητας δρομολογίων κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες, υπό την εποπτεία σας και γιατί όχι… την κρατική επιχορήγηση της γραμμής, κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρούλη Αικατερίνη.                 Φλαμιάτου Γεωργία.

 

Back To Top