skip to Main Content
1

«100 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και μερικοί ακόμη να καταλάβουν που βρίσκονται…»

Με μια κυνική ομολογία η ιστοσελίδα που απηχεί στις απόψεις της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς εκφράζει δημόσια την άποψη ότι όλοι οι προηγούμενοι Βουλευτές των νησιών μας «ζύγιζαν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το όφελος του τόπου σε συνάρτηση με τις ψήφους! Ο αποκαλυπτικός κυνισμός τους δε μας κάνει τόσο εντύπωση πλέον(έχουμε διαβάσει και χειρότερα απ’ αυτούς), αλλά αυτό που μας εκπλήσσει είναι η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρείται προκειμένου να υπερασπιστούν την κομματική τους γραμμή(ή για την ακρίβεια τη γραμμή του Μεγάρου)!

                Ενώ λοιπόν η τοπική κοινωνία έχει τοποθετηθεί μέσω λαϊκών συνελεύσεων, μέσω φορέων και συλλογικοτήτων, μέσω ακόμη και του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου(με ή χωρίς την προσπάθεια αλλοίωσης της απόφασης), η γνωστή ιστοσελίδα-προεκλογικό φυλλάδιο του Μεγάρου καταπιάνεται από ένα δημοσίευμα μιας ροδίτικης εφημερίδας περιφρονώντας τη εκπεφρασμένη λαική βούληση των Κεφαλλήνων και προσπαθώντας, απροκάλυπτα, να τη χειραγωγήσει! Σκοπιμότητες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι το καθολικό αίτημα των πολιτών της Κεφαλονιάς για διάσπαση; Ρουσφέτι της Βουλευτή σας φαίνεται η αγανάκτηση του κόσμου της περιφέρειας του νησιού μας που βλέπει τα χωριά του να έχουν μετατραπεί σε απέραντες χωματερές και σε σκουπιδότοπους;

                Όσα ψεύτικα ρητορικά σχήματα ή τεχνάσματα και να χρησιμοποιήσετε όμως, η αλήθεια είναι μία και την ξέρετε πολύ καλά : η Δημοτική Αρχή Παρίση εγκατέλειψε τα χωριά στη μοίρα τους, απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση των διάσημων παραλιών μας στήνοντας μάλιστα διαγωνισμούς εκμίσθωσης κομμένους και ραμμένους στα μέτρα της, δεν πρόσφερε στην κοινωνία τα ανταποδοτικά οφέλη των ανεμογεννητριών φέρνοντας έτσι τον κόσμο αντιμέτωπο με τις Α.Π.Ε., κατόρθωσε να αφήσει 243 έργα με μηδενική απορρόφηση ενώ διαθέτει χρηματικό υπόλοιπο για επενδυτικές δαπάνες ύψους 2.568.932,54€(!), μας δυσφήμισε στο πανελλήνιο με το σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων, έκλεισε δομές που μας ξεχώριζαν στην Ευρώπη όπως ήταν το καφενείο της Καμπάνας, δε σχεδίασε τίποτα για το αύριο και τελικά γύρισε την Κεφαλονιά πολλές δεκαετίες πίσω.

                Μην αγωνιάτε λοιπόν δήθεν για τις τεχνικές λεπτομέρειες με τις οποίες θα λειτουργήσουν οι νέοι Δήμοι από την 1η του Σεπτέμβρη. Η πραγματική αγωνία σας είναι η εκλογική επιβίωση του «Μεγάρου» και του μηχανισμού που έχει στηθεί γύρω απ’ αυτό. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για την Υγεία όμως, φάνηκε πως δεν υπάρχει γυρισμός… Η επόμενη μέρα έρχεται για την Κεφαλονιά κι εσείς θα είστε ένα παλιό και κακογραμμένο χθες που όλοι θα θέλουν να ξεχάσουν.

Αργοστόλι, 5/2/19
Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Back To Top