skip to Main Content
3

Συναντήσεις Σπαθή

Στο περιθώριο των εκλογών του Διεθνούς Επιμελητηρίου που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής έκανε επαφές με κάποιους άλλους προέδρους, με φόντο τα κοινά προβλήματα που τους απασχολούν.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι οφειλές των μελών-επαγγελματιών και πως μπορεί αυτές να ρυθμιστούν σε όσο περισσότερες δόσεις γίνεται. Συζητήθηκε ακόμη και το θέμα της βεβαίωσης παλιών οφειλών στα Επιμελητήρια, με τους δύο προέδρους να διαφωνούν, αφού ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι έτοιμος να βεβαιώσει τις οφειλές των δικών του μελών στην Εφορία στις 31 Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τον κ. Σπαθή, που προσπαθεί με όποιο μέσο διαθέτει (διαγραφή του 50% του χρέους και διακανονισμό) να μην φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο πρόεδρός μας είχε συζήτηση και με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννη Βουτσινά, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, είχε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΕΟΑΕΝ και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρη Σκιαδάρεση, ο οποίος τον ενημέρωσε αναφορικά με την τελευταία Γενική Συνέλευση των Νησιωτικών Επιμελητηρίων στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Χίου, Παντελής Λεγάτος ζήτησε από τον κ. Σπαθή τεχνογνωσία γύρω από Εκθέσεις και Εκδηλώσεις Τουριστικού ενδιαφέροντος, αφού η Χίος υστερεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα.

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τζιχριτζή τέθηκε και πάλι το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, ένα θέμα που είχε φέρει στο τραπέζι της συζήτησης ο κ. Τζιχριτζής τον περασμένο Μάιο.  Με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανό Μιχάλαρο, είχε κουβέντα περί του πρωτογενούς και του μεταποιητικού τομέα. Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκο Δέμπα, συζητήθηκαν τα προβλήματα και το κόστος της ακτοπλοϊκής μεταφοράς των προϊόντων (στην Καβάλα ανήκει η Θάσος) και ο κύκλος των επαφών έκλεισε με τη συνάντηση του κ. Σπαθή με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκο Αγγελίδη, με τον οποίο αντάλλαξε τεχνογνωσία αναφορικά με τις εμπορικές δραστηριότητες. Ο Σταύρος Σπαθής, αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ σήμερα με συναδέλφους μου προέδρους Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε πολλά θέματα. Το ευχάριστο για μένα και κατ’ επέκταση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι πως το Επιμελητήριό μας συζητά και ανοίγει το… παιχνίδι με άλλα Επιμελητήρια. Ανοίγουμε τον δρόμο της εξωστρέφειας και της συνεργασίας, κάτι που αποβεί θετικό για όλους μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου  

Back To Top