skip to Main Content
An 8

1o Χειμερινό Θεατρικό Φεστιβάλ στη Κεφαλλονιά

Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός γεννιέται από εφέτος στην Κεφαλονια στο θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ”, στο Αργοστόλι από 15 έως 27 Νοεμβρίου 2017. Πρόκειται για το 1ο πολυμορφικό φεστιβάλ της Κεφαλονιάς που διοργανώνει η εταιρεία “ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ), με στόχο αφ ενός να παρουσιάσει στο Κεφαλλονίτικο κοινό τέχνες και τεχνικές , όπως είναι το θέατρο και η μουσική και αφ ετέρου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την διαχρονικότητα ενός θεσμού, σένα νησί με ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα.

Το 1ο χειμερινό φεστιβάλ λοιπόν αποτελεί μια πραγματικότητα και είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννησή του. Σαν φόρο τιμής στον μεγαλύτερο Έλληνα συγγραφέα, φιλόσοφο, ποιητή, ταξιδευτή των νεώτερων χρόνων. Μουσική, πολύ θέατρο, εκθέσεις, συζητήσεις κτλ, περιλαμβάνονται σε ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως εξής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1.“ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ” του Armanto Nascimento σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου και πρωταγωνιστές τον Κώστα Αρζόγλου, την Σόνια Παπαδημητρίου, τον Χρήστο Ευθυμίου και τον Χάρη Μαυρουδή. Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

2.“ΣΤΟ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα, μουσική και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου. Στον ρόλο του Άσιμου ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί του οι μουσικοί Βαγγέλης Καζαντζής, Δημήτρης Χατζηδημητρίου και Διονύσης Μακρής. Συμμετέχει η Κατερίνα Μακαβού.

3.Ο ΓΚΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ. Η μουσικοθεατρική παράσταση που έγινε sold out τον περασμένο  χειμώνα στην Αθήνα, για μια και μοναδική βραδιά την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ΄Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Άσπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ήταν καμάρι της αυγής». Είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που οφείλουμε στον ποιητή  που έντυσαν με μελωδίες ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης , ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος  Μούτσης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και ο Ηλίας Ανδριόπουλος. Την Δευτέρα λοιπόν στις 20 Νοεμβρίου ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα μας ξεναγήσουν στον κήπο της έμπνευσης του ποιητή της «Αμοργού» με τραγούδια και κείμενα σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.
Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Wastor (πιάνο), Ηρακλής Ζάκκας (μαντολίνο-μπουζούκι), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο)

4.ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΈΚΟ .Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας σχετικά με τους στόχους του.
Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με την λύρα και το τραγούδι συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!
Συμμετέχει ο εξαίρετος μουσικός Χρυσόστομος Καραντωνίου παίζοντας κλασική κιθάρα. Τρίτη 21 & Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

5.ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ. Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει «Το ημερολόγιο ενός Τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ.
Ένα μεγάλο έργο έτσι όπως το αντιλαμβάνεται σήμερα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, που επιστρέφει στη σκηνή μετά από 17 χρόνια για να υποδυθεί τον Ποπρίστσιν, τον ήρωα του Γκόγκολ. Την Κυριακή στις 26 Νοεμβρίου.

6.FAITH Tι σημαίνει αληθινή πίστη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι; Πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση μας;
Το  πρωτοποριακό για την εποχή του έργο της Kate Robin σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, θα να μας αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά στην αγάπη και τον έρωτα!  Πρωταγωνιστούν : Ζέτα Δούκα και Παναγιώτης Μπουγιούρης.    Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Όλες οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες να παρουσιαστούν στο θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ”. Επίσης την Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση “ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ”. Καθ όλη την διάρκεια των παραστάσεων στο φουαγιέ του θεάτρου θα εκτίθενται κουστούμια από την συλλογή του βεστιαρίου του Κ.Θ.Β.Ε., ενώ μια σειρά επί πλέον παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Τελικά  μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε

Παρακαλούμε θερμά για την δημοσίευση του

Με εκτίμηση

Αρβανιτίδου Χρύσα

Τ. 2310257218

Back To Top