skip to Main Content
1

7 ελληνικοί “μυστικοί” παράδεισοι προς εξερεύνηση, ο ένας στην Κεφαλονιά (εικόνες+βίντεο)

Η ελληνική φύση μας καλεί να ανακαλύψουμε τους επίγειους παραδείσους της! Άλλοι γνωστοί στο ευρύ κοινό, άλλοι πάλι πιο κρυφοί, όλοι βάζουν το λιθαράκι τους στη μαγεία και τη μοναδικότητα του ελληνικού τοπίου.

Δείτε τη λίστα μας με τις 7 φυσικές ομορφιές της Ελλάδας που αξίζουν μια επίσκεψή σας!

Σπήλαιο Grande Grotta, Κάλυμνος

Ένα από τα πιο όμορφα τοπία του «νησιού των σφουγγαράδων» και ο πιο must προορισμός για τον εκάστοτε rock climber που σέβεται τον εαυτό του! Το σπήλαιο Grande Grotta της Καλύμνου σχηματίζει ένα τεράστιο ασβεστολιθικό αμφιθέατρο! Η θέα του μικρού νησιού Τέλενδος απέναντι από το Γκράντε Γκρότα είναι απλώς μαγευτική το ηλιοβασίλεμα!

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά

Θα τη βρείτε στον Καραβόμυλο, σε απόσταση 2χλμ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Ένα μεγάλο μέρος της οροφής της έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα οι ηλιαχτίδες του ηλίου να φωτίζουν μοναδικά τα καταγάλανα νερά! Οι σταλακτίτες με τα περίεργα σχήματά τους κοσμούν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου. Μπείτε σε μιά από τις βάρκες με τις οποίες γίνεται η ξενάγηση του επισκέπτη και απολαύστε τη μοναδικότητα του σπηλαίου!

Φαράγγι Ρίχτη, Λασίθι, Κρήτη

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μικρά φαράγγια της ανατολικής Κρήτης με χαραγμένη και σηματοδοτημένη διαδρομή και με highlight έναν όμορφο καταρράκτη ύψους 20 μέτρων που σχηματίζει μια υπέροχη λιμνούλα.

Η διαδρομή ξεκινά λίγο έξω από το χωριό Έξω Μουλιανά και καταλήγει στην ομώνυμη παραλία στο Κρητικό Πέλαγος. Θα συνατήσετε το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Λαχανά (19ος αιώνας), πολλά πλατάνια, πικροδάφνες, φασκομηλιές, παλιούς νερόμυλους και τον πανέμορφο καταρράκτη με τη λιμνούλα του!

Γκιόλα, Θάσος

Η περίφημη φυσική πισίνα της Θάσου με τα καταπράσινα νερά! Η εικόνα μιλά από μόνη της! Η Γκιόλα είναι και στη λίστα μας με τις πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας.

Πολυλίμνιο, Μεσσηνία

Ένας επίγειος παράδεισος με μικρές λιμνούλες και καταρράκτες! Βρίσκεται περίπου στη μέση του δρόμου Καλαμάτας-Πύλου. Συγκεκριμένα, όταν φθάσετε στο χωριό Καζάρμα, θα στρίψετε προς το χωριό Χαραυγή κι από εκεί θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Πολυλίμνιο.

Λιχαδονήσια

Ανακαλύψτε τα Λιχαδονήσια γνωστά κι ως οι μικρές Σεϋχέλες της Εύβοιας!

Βρίσκονται μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Ανάμεσα στον Μαλιακό και τον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο απλώνονται αυτά τα κατάφυτα νησάκια με τα τιρκουάζ νερά που κλείνουν το μάτι στην Καραϊβική! Το καλοκαίρι είναι εδώ και καιρού επιτρέποντος, τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή να τα εξερευνήσετε! Δείτε τα βίντεο, είναι πραγματικά αποκαλυπτικά της ομορφιάς του τοπίου!

Μετέωρα

Απόκοσμο θέαμα! Τα Μετέωρα δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα αυτή. Οι τεράστιοι σκουρόχρωμοι βράχοι από ψαμμίτη, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, υψώνονται επιβλητικοί έξω από την Καλαμπάκα και προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Τα δε μοναστήρια που είναι «φωλιασμένα» στις κορυφές μερικών βράχων αποτελούν το δεύτερο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα της χώρας μετά φυσικά το Άγιο Όρος.

Δάσος της Στροφυλιάς

Θα μπορούσε να είναι τοπίο στην Κένυα! Ανακαλύψτε το σαγηνευτικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς, ένα σύνθετο οικοσύστημα 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura λόγω της ιδιαίτερης οικολογικής του σημασίας! Δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια πρόγευση:

 www.travelstyle.gr

Back To Top