skip to Main Content
1

Από Τετάρτη ανοικτά τα καταστήματα – Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Λίγο αφού τελειώσει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και το χριστουγεννιάτικο ωράριο, ξεκινούν οι πρώτες εκπτώσεις για το 2018

Από την Τετάρτη ανοίγουν ξανά τα καταστήματα και επανέρχεται το κανονικό ωράριο ενώ κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά και στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Από τις 8 Ιανουαρίου έως και 28 Φεβρουαρίου το αγοραστικό κοινό θα μπορεί να «απολαμβάνει» πανελλαδικά τις χειμερινές εκπτώσεις. Παράλληλα θα υπάρξουν και Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά για να μπορέσουν να κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

Θετικά κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Υπήρξαν, ωστόσο, διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών, και είδους προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, συνολικά η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5- 6%, ενώ πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο», όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.

https://www.dikaiologitika.gr

Back To Top