skip to Main Content
Atm Capital Controls 708 0

Capital Controls: Αλλαγές -Πότε θα μπορεί κανείς να βγάζει τα 420 ευρώ

Νέες διευκολύνσεις στους πολίτες προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις τραπεζικές αναλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 420 ευρώ θα μπορεί να τα πάρει κανείς όχι στο τέλος του 7ήμερου, αλλά οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.

Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, για να κάνει κάποιος ανάληψη 420 ευρώ θα έπρεπε να συμπληρωθεί μια εβδομάδα, ωστόσο εν όψει της δύσκολης Παρασκευής, αποφασίστηκε να. χαλαρώσει το σύστημα. Το σύστημα αυτό θα ισχύσει μονίμως κι έτσι εφεξής θα μπορεί κανείς να σηκώσει 420 ευρώ από το γκισέ ή το ΑΤΜ οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες χαλάρωση θα υπάρξει και όσον αφορά τα capital controls για τις επιχειρήσεις. Οι αποφάσεις θα κινούνται στην εξής κατεύθυνση: Το ημερήσιο όριο  ανά πελάτη αναμένεται να αυξηθεί από τις 100.000 στις 150.000 ευρώ, ενώ το σωρευτικό όριο ανά Πιστωτικό Ιδρυμα, αναμένεται να αυξηθεί από 3,4εκάτ την ημέρα σε 5 εκάτ. την ημέρα για τις συστημικές τράπεζες και ανάλογα για τις λοιπές.

Επίσης, το ημερήσιο όριο που θα εγκρίνουν οι υποεπιτροπές αναμένεται να αυξηθεί από τα 15εκάτ. ευρώ την ημέρα σε 22 εκατ. ευρώ την ημέρα, ενώ θα δωθεί ευελιξία στις υποεπιτροπές να δημιουργήσουν άλλες επιμέρους υποεπιτροπές ανάλογα με τη γεωγραφική τους ανάπτυξη ούτως ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τα αιτήματα πελατείας τους

Πηγή:  iefimerida.gr

Back To Top