skip to Main Content
An 7

Daring D32: Η ναυαρχίδα του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά!

Λίγο πριν 18:00 το απόγευμα της πρωτομαγιάς ξεπρόβαλε στον ορίζοντα το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό αντιτορπιλικό HMS DARING D32, καμάρι και ναυαρχίδα του Βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού. Είναι το πρώτο  της κλάσης έξι πλοίων ομώνυμης σειράς DARING ή κλάσης Type 45.  Το πλοίο είναι εξειδικευμένο στο αντιαεροπορικό/αντιπυραυλικό αγώνα διαθέτει υπερσύγχρονα AESA ραντάρ (Samson & SMART-L) και πυραύλους ASTER-30 που έχουν μέγιστο βεληνεκές 120 χιλιόμετρα!

Το πλήρωμά του, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται περίπου σε 250 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων από την αεροπορία και ομάδας Πεζοναυτών των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και συνιστά μια υψηλού επιπέδου μονάδα αεράμυνας, ικανή να φέρει εις πέρας μεγάλο εύρος αποστολών. Αυτή τη στιγμή το πλοίο πλησιάζει στο τέλος μιας εννεάμηνης περιόδου αποστολής κυρίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έχοντας επισκεφθεί τα λιμάνια της Βάρνας και της Κωνστάντας, στη Μαύρη Θάλασσα, το DARING τώρα διασχίζει τη Μεσόγειο, επιστρέφοντας στον λιμένα νηολόγησής του, στο Portsmouth της Βρετανίας.

Το HMS DARING εντάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό 2009, και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το νησί της Κεφαλονιάς.

Η επίσκεψη του HMS DARING στην Κεφαλονιά λαμβάνει χώρα προκειμένου να αποταθεί φόρος τιμής στη μνήμη των ναυτών για την πολύτιμη προσφορά τους, την επαύριο του σεισμού, και να κατατεθεί στεφάνι προς τιμήν τους. Το  προηγούμενο αντιτορπιλικό HMS DARING D05, ήταν το πρώτο πλοίο που έφτασε στο νησί μετά τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου 1953.

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης του κυβερνήτη του πλοίου HMS DARING, θα πραγματοποιηθεί τις 2/5/2017 στο Αργοστόλι, συνέντευξη Tύπου αλλά και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με την επιμέλεια του συλλόγου «Ριφόρτσο» στο ισόγειο του θεάτρου Κέφαλος ώρα 10.30 το πρωί. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα των επισκεπτών, από το Λύκειο Ελληνίδων καθώς και κατάθεση στεφάνων, στην μαρμάρινη επιγραφή στο περίβολο της Παναγίας Ρακαντζή, πλησίον της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.
Back To Top